Élesen bírálta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke pénteki brüsszeli évnyitó sajtóértekezletén az unió azon tagállamait, amelyek – mint fogalmazott – nem tesznek eleget kötelezettségeiknek a menekültek EU-n belüli elosztása terén.

A luxemburgi politikus a 2016-os év várható kihívásairól szóló brüsszeli sajtókonferenciáján elmondta, belefáradt abba, hogy elsősorban mindig a bizottság kapja a kritikákat, miközben a tagországok közel sem tettek meg mindent, amit meg kellett volna. Hozzátette, különösen azokra az államokra gondol, amelyek úgy vélik, jó irányba haladnak, amikor azt mondják, hogy nem fogadnak be menekülteket.

Juncker kiakadt, mert nem akarják a migránskvótát a tagországok

Nagyon komoly hitelességi válságot fog előidézni, ha idén sem sikerül gyakorlatba ültetni azon intézkedéseket, amelyekről korábban már politikai és jogi döntés született – hangsúlyozta az EB vezetője, utalva a 160 ezer menekült uniós tagállamok közötti elosztásáról hozott korábbi döntésekre.

A migrációs válság kapcsán Juncker arra is figyelmeztetett, hogy ha darabjaira hullik az Európai Uniónak a szabad utazást lehetővé tévő rendszere, akkor fel fog szökkeni a munkanélküliség.

A bizottsági elnök hozzátette, szerinte Schengen az európai integrációs folyamat egyik legnagyobb vívmánya. "Schengen nélkül, a munkavállalók szabad mozgása nélkül, az európai polgárok szabad utazása nélkül az eurónak sem lenne értelme" – mondta, hozzátéve, hogy aki fel akarja számolni Schengent, végeredményben az egységes piaccal fogja tenni ugyanezt, ami aztán munkanélküliséghez fog vezetni.

"Kevesebb Schengen egyben kisebb foglalkoztatást, kisebb gazdasági növekedést jelent" – hangoztatta Juncker.

Sajtótájékoztatóján Juncker Lengyelország kérdésére is kitért, és kijelentette, jelenleg korai szankciókról beszélni a varsói kormány intézkedéseivel kapcsolatos aggodalmakkal összefüggésben. Leszögezte: "teljesen hibás" az az elképzelés, amely szerint Lengyelország ügyei kizárólag a lengyel törvényhozásra tartoznak.

Jean-Claude Juncker hozzátette: az aggodalmak kivizsgálását célzó bizottsági eljárás "normális" és "technikai jellegű" fázisban van, s nem akarja, hogy a lengyelek azt gondolják, egész Európa ellenük van.

A volt miniszterelnök emellett kijelentette, szinte biztos benne, hogy februárban sikerül megállapodni Nagy-Britanniával a London által szorgalmazott uniós reformokról. Úgy fogalmazott, hogy se nem derűlátó, se nem borúlátó ebben a kérdésben.

Kiemelte, az Európai Tanács februári csúcstalálkozóján London és az unió többi tagállama nem kompromisszumot köt majd, hanem tartós megoldásban egyezik meg, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradhasson. Mint mondta, a bizottság ebben a folyamatban közvetítőként vesz részt, a döntés azonban a tagállamoké.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ez is egy idegbeteg ingyenélő!
Nem nézi a híreket a barom?
Megfélemlítik, tettleg bántalmazzák az embereket, megszűnt az addigi életvitel a honpolgároknak!
Mit akar ez? Tényleg átadni Európát az iszlámnak!
Ezek minden erőszakos tettüket megmagyarázzák a hitükkel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fekete
Csakfogadjatok be ti Mr: Junker.Brusszelben van a sok ingyen elo. Ti la'zitottatok ide eszt a
sok szekszualis zaklatott,es tolvajt! Koszonjuk,de nem kerunk beloluk.Vigyetek Merkelhez,Svedekhez es mindehova. Nektek nyugati tolvajoknak nem kelettek a feher emberek mikor meg zugott a kommunizmus.Ezek kelettek,megerdemlitik a sorsotokat,majd ezek
alatok vagnak,nem csak a no'jeiteknek.
nemjoezigy
@bundi: ".kb 5-10 év és nagy córesz lesz...de nagyon nagy.."
Bundi-bundi-bundi érted Te amit leírsz?
Ha a Te hozzáállásod és a hülye junkeré, meg a hozzá hasonlóké érvényesülne, akkor nem kellene 5-10 év távlatába gondolkodni, mert előbb nyomorba döntené ez a barbár vallásos csürhe az őslakósokat, már ki túlélné ezt az időt!
Nem nézed a híradásokat, hogy ok nélkül ütnek, rúgnak, megtaposnak embereket!
Hogy évek óta a németeknél menekülttáborban élők nem tudnak, mert nem akarnak megtanulni németül, a németül beszélő muzulmán gyerekek kiüldöznék az őslakósokat az országból.
Egy olvasnivaló, hogy segítsük a megértést: www.titkolthirek.hu/egy-szoke-zold-szemu-feherboru-europai-no-kedves-migransok/
Gondolom, ha itt történtek volna ilyen atrocitások, akkor a lakosság már előbb megkezdte volna a kitelepítésre ösztönzést, mint ahogy a németeknél ez beindult.
bundi
@nemjoezigy: tudod olyan helyen élek ahiol mi vagyunk a barbár vallásos csürhe és mi vesszük el az őslakosok munkáját és üldözzük el őket...és igen...elindult valami..."UK benefit reform demands appeal to rest of EU"
forrás:
www.ft.com/world
"Komoly politikai visszhangra talált az EU-ban a brit elképzelés, ami jelentősen megkurtítaná az EU-n belüli migránsok, azaz a főleg a keleti tagállamokból érkező munkavállalók lehetőségeit Angliában...A Financial Times információi szerint legalább öt olyan ország van, ahol komolyan felmerült, hogy a cameroni javaslatokat érdemes lenne átvenni.
Ausztria, Dánia, Franciaország, Németország és Hollandia esetében merült fel, hogy a brit követelésekbe politikai lehetőséget lássanak bele. Annál is inkább, mert ezekben az országokban is növekvő populista nyomás nehezedik a kormányokra, és ez egy lehetséges csillapítási pont lehetne. ... "
igen elindult valami és meg akarják rendszabályozni a gazdasági bevándorlókat...mert ugye aki kelet európából megy oda jobb pénzért nem a háború elől menekülve az bizony gazdasági bevándorló...tehát örülhetsz ...
a másik csak hogy értsd meg miről is beszélek...
most kb 4,1 millióember dolgozik átlagban 250 ezerért havonta és ebből havonta befizet a nyugdíjkasszába havi 25 000-et és ugye van kb 2,1 millió öregségi nyugdíjas akik ugye átlagban havi 115 000-et kapnakés ha belegondolsz ez több mint kétszerese a befizetett összegnek...ezért ehhez hozzácsapják a szocho-t amit ugye az oktatásra az egészségügyre és még sok mindenre kellene fordítani...( és kb még 1 millió egyéb nyugdíjas van ugye akik más jogcímen kapnak nyugdíjat)...gondolj bele ezt meddig lehet csinálni...vagy adj egy ötletet hogy ki is fizesse a különbözetet...és nem kell muszlimozni fölöslegesen itt majd minden második ember barna vagy kreol...
bundi
@Csizmás Kond: bocsi ki is nácizott?
a másik az előbbi kérdés neked is szól...4 100 000 x 25 000 (103 milliárd) =2 100 000 x 115 000 (241 milliárd) és van még kb 1 millió egyéb nyugdíjas...honnan szereznétek még kb 1-2 millió adófizetőt de izibe...? de ha belegpndolsz ha ugyanannyit fizetnének ki mint a bevétel akkor kb 6-7 millió befizető kellene még...vagy fele annyi nyugdíj...mert ugye a szocho-t nem a nyugdíjra kellene költeni...
Csizmás Kond
@bundi: ...a milliós meséid meg csak agyrém amit elvi dogmaként szajkózott az egész baloldal. A nyugdíjak épp azokhoz kerültek akik megérdemelték és megelőlegezték azt, de az azelőtti hebehurgya politika meggátolta annak folytonosságát. A magányugdíjpénztár megbukása a szakszerűtlen bevezetés áldozata ami sok mai nyugdíjas életlehetőségét vágta volna el. Ezt ma csak az hajtogatja akinek fogalma sincs az egészről.
bundi
@Csizmás Kond: esetleg rávilágítanál mi benne az agyrm, a kitaláció? és hogy hol is a magyarázat a te sületlenségeidre?...számokkal leírtam ki mennyit fizet be...és ebből mennyit lehetne kifizetni...de ha nincs igazam, esetleg mondom megmondhatnád a tutit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.