Európa megtelt és a menekültek áradatát teljes mértékben le kellene állítani – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter egy szombaton Prágában megjelent lapinterjúban.

"A menekültek áradatát Törökországban, Európa határai előtt meg kell állítani. És teljes mértékben meg kell állítani, nem pedig mérsékelni"

- jelentette ki Andrej Babis a Právo című cseh baloldali napilap által közöl interjúban. Ha valamelyik állam mégis kész újabb menekülteket befogadni, amiről a cseh politikus nincs meggyőződve, akkor azokat légi úton magának kell elszállítania Törökországból.

"Európának ugyanakkor azt az üzenetet kellene küldenie, hogy megtelt, és több ember ne jöjjön ide"

- szögezte le.

Európa megtelt, le kell állítani az áradatot – a cseh miniszerelnök-helyettes szerint

A cseh kormányfő-helyettes úgy látja: a migrációs helyzet mára radikálisan megváltozott, ezért szó sem lehet arról, hogy Csehország közel-keleti menekülteket fogadjon be.

"A helyzet mára alapvetően megváltozott. Nem kötelességünk, és szerintem pillanatnyilag nem is tudunk senkit befogadni. A politikusok elsőrendő felelőssége, hogy biztosítsák országuk lakosságának biztonságát, csak ezután lehet mérlegelni az esetleges szolidaritást a menekültekkel. Csehország több mint elég saját problémával küszködik"

- mutatott rá a politikus.

Babis megismételte korábbi véleményét, miszerint a jelenlegi migránsválságot azzal lehetne megoldani, ha lezárnák a külső schengeni határokat. Hozzátette: "A schengeni határoknak úgy kellene működniük, ahogy a Szlovákia és Ukrajna vagy Magyarország és Szerbia közti határok működnek."

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
Europa nem telt meg. Németország és Schwedország telt meg. A többi Europai országok ugy ahogy, és vannak olyanok ahol egyáltalán nincsennek menekültek. A két országnak le kellene a határát zárni és senkit nem kellenne beengedni. Csak vizummal ami páar napra érvényes.
Akik bejöttek kontrol nélkül azokat pedig oda küldeni ahol bejöttek és át lettek intve. Igy mi is egyettértünk. A legjobb lenne az ha mi kiugranánk az EU-ból.
Butautáló
Már megint egy olyan pofázik, aki csak hírből ismeri a problémát!
Szókrakész
@libellle: Már azon dolgoznak. Nyugat azt akarja.
Meg fog történni.
A V4 és még egy-két kelet-európai.
libellle
@Szókrakész: Dolgozni azon, hogy robbanjon az EU nekem más a véleményem. Nem mi, hanem a volt keleti-blokk paar tagja dolgozik ezen. De... akkor mi fog velük történni? Mi a te álláspontod ehhez?
Szókrakész
@libellle: Már évekkel ezelőtt el lett döntve.

A keleti blokk csak asszisztál ebben a játszmában.
És itt nem az EU döntött így, hanem a cowboyok.
Azon belül is a rokkerferi féle társaság. A saját népét akarja lenyomni, de az csak úgy megy, ha padlóra viszik az egész országot.
A világot újraosztották. A maci most nagyot hasít a térképből újra.
Nem véletlen az Iránnal való hirtelen kiegyezés.
Az oroszoknak olyan haditechnikájuk van, hogy Amerika csak pislog.
És ne feledd Oroszo. Kína mind rokkerferi szülemény.
De hosszú lenne ezt itt leírni.
libellle
@Szókrakész: HAHAHAHAHAHAHAHA az orsozsoknak olyan haditechnikájuk van, hogy hahahahaha lebombáznak 2 iskolát és 5 kórházat Syriában. De, kina és a ruski között még mindig van egy sebes pont ami nincs lezárva.Azt Kina nem felejtette el. Majd Kina gazdaságilag a ruszkira alapozza a stabilitását.HAHAHAHAHA. A maci megöregedett és már a foga is kihulott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.