A brit belső elhárítás, az MI5 a legjobb nagy-britanniai munkáltató a homoszexuálisok szempontjából – derült ki a Stonewall melegszervezet kedden közzétett listájából.

Az ügynökség 2012-ben szerepelt először – akkor a 62. helyen – a szervezet "legmelegbarátabb" munkáltatókat felvonultató szokásos évi 100-as listáján és idén csaknem 400 munkahelyet maga mögé utasítva tört a csúcsra.

A listát a vállalatok több mint 60 ezer meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű munkavállalójának bizalmas kikérdezése alapján állították össze, olyan tényezőket figyelembe véve, mint az alkalmazottak munkahelyük iránti elkötelezettsége és az előbbre jutás lehetősége. A Stonewall szerint az MI5 a foglalkoztatáspolitika tíz területén is bizonyította, hogy egyenlő esélyeket biztosít minden alkalmazottjának.

Andrew Parker, a belső elhárítás vezérigazgatója szerint az első hely megítélése a folyamatos fejlődésre irányuló erőfeszítéseik elismerését jelenti. Parker szerint a sokszínűség alapvető fontosságú az MI5 számára, nem csupán azért, mert az a helyes, hogy minél jobban tükrözzék annak a társadalomnak az összetételét, amelyet szolgálnak, hanem, mert a működésük a legtehetségesebb emberek képességeire épül, tekintet nélkül az illetők szexuális irányultságára.

Ruth Hunt, a Stonewall elnöke szerint a lista élmezőnyében lévő szervezetek a hozzáállásukkal nem csupán javítják az alkalmazottaik életminőségét, hanem üzleti szempontból is profitálnak.

Tudjuk, hogy az emberek jobban teljesítenek, amikor önmaguk lehetnek, és hogy az alkalmazottak sokszínűsége sokkal produktívabb, pozitívabb és kreatívabb munkahelyi környezetet teremt.

Az MI5-ot a Lloyds Banking Group, a walesi nemzetgyűlés, az ingatlanokkal foglalkozó B3Living és a Pinsent Masons ügyvédi iroda követi a sorban – írta a BBC News.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Pont az elhárítás? - a felsoroltak nemigen hárítanak... :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.