Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek, a meteorológusok szerint történelemkönyvekben jegyzik majd a péntektől várható hófúvásokat.

Huszonöt-ötven centiméteres hó várható az Egyesült Államok szövetségi fővárosában,Washingtonban valamint az ettől északabbra fekvő nagyvárosokban is. Az emberek úgy vásárolnak, mintha hónapokra kellene raktározniuk az élelmet, a rádió-, és televíziós csatornák folyamatosan arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki készüljön fel a viharra, vásároljon be, intézzen el mindent, amit csak lehet, mert péntektől az iskolák, a közhivatalok és a közintézmények, jó része zárva marad Washington DC-ben és a környékén is. Ajánlják elemes lámpák és gyertyák beszerzését, ugyanis áramkimaradások várhatóak.

Az óriásvihar első jelei azonban már szerdán este "megérkeztek" a fővárosba, ahol közlekedni is csak lépésben lehetett a hó és a jég miatt. Egyedül Virginiában (amely a Potomac déli parján, a fővárossal szemben fekszik) 163 autóbalesetet regisztráltak szerda délután és este, amikor a havazás elkeződött. A meteorológusok számítógépes modellezéssel készített előrejelzéseik alapján arra számítanak, hogy még az eddigi legnagyobb, 1922-ben feljegyzett téli vihar pusztításait is túlszárnyalhatja a mostani. Az egész keleti parton várhatóan tízmilliókat érint a nagy vihar.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
enslaved: Az igaz,hogy a vihar nem kíméli sem a gazdagot,sem a szegényt,de azért a túllésben bőven a gazdagok vezetnek.Ithhon még nem is volt igazi tél és december végére már 40 ember fagyott meg.Ennek több mint a fele,saját házában,mert nem volt pénze fűtésre. Azért ha gazdag vagy és tudod,hogy jön a Zima,akkor beülsz a holdjáró mindentelbírok kocsidba,jól bevásárolsz,minimum egy hónapra előre.ha gazdag vagy,akkor már előre felkészülsz,hogy talán nem lesz gáz,és még nyáron veszel egy évre való tüzelőt.Így tehát hiába a sarki hideg,te melegben ülsz a sarokban a tömött jajával teli hűtőddel, a kandallódban pattog a friss fa, és boldogan gondolsz arra,hogy milyen jó is neked. A szegény,két nap alatt elfűti a nyáron összegazsulált fát, kajája csak annyi,hogy 3 napra max elég a családnak. A zima betöri az egyébként is csak a szentlélek tartotta ajtót.Na kit kímélt ki a vihar? Még is csak van különbség a szegény és gazdag tele közt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Akkor fel lehet készüni nálunk is, mert egy hét múlva itt szokott lenni mindig ugyanaz az időjárás.
enslaved
@zöldszem: Van ilyen nő, nem is egy:-)
Everest
@cikicakk55: Móra Ferenc - Kincskereső kis ködmön című novelláját ajánlanám , tisztelettel - elolvasni mindenkinek. Az átkosban ez kötelező olvasmány volt.
36
@verőce21: Igen. Most annak a ciklonnak a keleti oldalán vagyunk.
wadnarancs
@agnes200: Kedves Ágnes,utólag is boldog névnapot!
A világ pedig köszöni szépen jól van az emberiség nélkül is. A világ nem pusztul el csak az általunk ismert formában nem fog létezni. -273°c fokon is bőven elvan, meg 3000°c on is. A földnek teljesen mindegy ,hogy víz borítja, szárazföld, olaj,hamu ő ittlesz, és túlél. Nekünk lesz kellemetlen ittmaradni és ezért kutatnak újabb bolygók után amiket az emberiség megszállhat és mint a filmekben kiszívjuk a bolygó összes értékét és továbbállunk.
agnes200
@wadnarancs: Én úgy gondolom, az emberiségnek meg kéne mentenie a Földet. Nem lehet mindenhonnét csak úgy odébbállni. Bár manapság valóban ez a fő mentalitás: kivágom az összes fát, kiirtom az összes állatot, összeszennyezem a folyót, stb., aztán házat veszek másutt, és ott is csinálom a rombolást tovább... Nekem ez unszimpatikus. Én szeretem és tisztelem a természetet. És igenis felelősek vagyunk ezért a Földért, amíg itt lakunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.