Nemcsak Dániában és Svájcban használhatják fel a hatóságok a menedékkérők pénzét és vagyontárgyait az ellátásuk finanszírozására, hanem Németországban is. A német jogszabályok szerint a menedékkérőknek először fel kell élniük jövedelmüket és vagyonukat, és csak akkor igényelhetnek segítséget, ha már mindenük elfogyott – idézte csütörtöki összeállításában a Bild című lap a kormány bevándorlási, menekültügyi és társadalmi integrációért felelős államminiszterét.

A németek is elvennék a migránsok vagyontárgyait az ellátásukért cserébe

 Aydan Özoguz elmondta, hogy a menedékkérőknek Németországban "alapvetően" mindenüket fel kell élniük, még a "családi ezüstöt" is, és a megcsontosodott előítéletekkel szemben egyáltalán nincs jobb dolguk, mint a szociális segélyen élőknek.

A Bild beszámolója alapján két tartományban, Bajorországban és Baden-Württembergben érvényesítik ezt a szövetségi szintű szabályt. Bajorországban Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter tájékoztatása alapján a hatóságok 750 eurós értékhatár felett minden készpénzt és értéktárgyat elvehetnek a menedékkérőktől.

A tárcavezető hozzátette, hogy a szövetségi előírásokon alapuló bajor gyakorlat "lényegében megfelel" a Svájcban alkalmazott megoldásnak.

Baden-Württembergben 350 euró az értékhatár, és tavaly decemberben a rendőrök fejenként "négy számjegyű", azaz ezer eurós nagyságrendben vettek el készpénzt és értéktárgyakat a menedékkérőktől – írta a Bild.

A lap arra nem tért ki, hogy a többi 14 tartományban milyen eljárást alkalmaznak.

A menedékkérők tartományok közötti elosztását szabályozó rendszer szerint Bajorország a menedékkérők 16 százalékát, Baden-Württemberg 13 százalékát köteles elhelyezni. Ennek alapján a németországi menedékkérők legkevesebb 29 százalékánál vonják be az "önrészt" a menekültügyi ellátás finanszírozásába.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
"Bajorországban Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter tájékoztatása alapján a hatóságok 750 eurós értékhatár felett minden készpénzt és értéktárgyat elvehetnek a menedékkérőktől."

Tehát az "emberi erőforrás" értéke 750 Euró.
Ennyit ér egy modern rabszolga.
Szókrakész
Ezzel nem oldanak meg semmit.
Ráadásul simán kifogják játszani.
Odamennek egy szál gatyában és majd idővel a rokonok küldik utánuk a vagyonukat.

Itt megint a "futárszolgálatoknak" kedveznek.
Csak nem az amerikaiak döntése ez, hogy felpörögjön a Western Union biznisze?
Strong
Egyből felmerült a kérdés: ki, és hogyan ellenőrzi?

amúgy..persze, hogy van vagyonuk, mindenkinél több ezer dolcsi vagy euro volt, + többük kezébe a legújabb okostelók...air max a lábaikon ...tehát mint egy 56-os magyar ugye?
wagabund
A művelt nyugat (újból)kifosztja a jobb életre vágyó menekülteket?..és akkor csak a segély marad?
Ha nincs mobilja a versenyzőnek, akkor hogy fog szervezkedni, ha nincs pénze, hogy fog örömlányokat szerezni?
Szókrakész
"A németek is elvennék a migránsok vagyontárgyait az ellátásukért cserébe"

Ezért kellett Macedóniának újranyitni a határokat.
Fradigege
Az arab államok sem szeretik az ingyenélőket és ezt ők is tudják. Ezért jönnek Európába és nem Szaúd-Arábiába. A szociális háló és az európai nők vonzák őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.