Nemcsak Dániában és Svájcban használhatják fel a hatóságok a menedékkérők pénzét és vagyontárgyait az ellátásuk finanszírozására, hanem Németországban is. A német jogszabályok szerint a menedékkérőknek először fel kell élniük jövedelmüket és vagyonukat, és csak akkor igényelhetnek segítséget, ha már mindenük elfogyott – idézte csütörtöki összeállításában a Bild című lap a kormány bevándorlási, menekültügyi és társadalmi integrációért felelős államminiszterét.

A németek is elvennék a migránsok vagyontárgyait az ellátásukért cserébe

 Aydan Özoguz elmondta, hogy a menedékkérőknek Németországban "alapvetően" mindenüket fel kell élniük, még a "családi ezüstöt" is, és a megcsontosodott előítéletekkel szemben egyáltalán nincs jobb dolguk, mint a szociális segélyen élőknek.

A Bild beszámolója alapján két tartományban, Bajorországban és Baden-Württembergben érvényesítik ezt a szövetségi szintű szabályt. Bajorországban Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter tájékoztatása alapján a hatóságok 750 eurós értékhatár felett minden készpénzt és értéktárgyat elvehetnek a menedékkérőktől.

A tárcavezető hozzátette, hogy a szövetségi előírásokon alapuló bajor gyakorlat "lényegében megfelel" a Svájcban alkalmazott megoldásnak.

Baden-Württembergben 350 euró az értékhatár, és tavaly decemberben a rendőrök fejenként "négy számjegyű", azaz ezer eurós nagyságrendben vettek el készpénzt és értéktárgyakat a menedékkérőktől – írta a Bild.

A lap arra nem tért ki, hogy a többi 14 tartományban milyen eljárást alkalmaznak.

A menedékkérők tartományok közötti elosztását szabályozó rendszer szerint Bajorország a menedékkérők 16 százalékát, Baden-Württemberg 13 százalékát köteles elhelyezni. Ennek alapján a németországi menedékkérők legkevesebb 29 százalékánál vonják be az "önrészt" a menekültügyi ellátás finanszírozásába.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
varirmag
Miért is kellene eltartani az adófizetők pénzéből azokat akiknek van jövedelme , vagyona ???
Eriksson
Aztán ha az utolsó vasuk is elfogyott, szociális hozzájárulásként felrakni őket egy repcsire, és visszaküldeni őket a törökökhöz. Majd ők szétválogatják, hogy kit óhajtanak megtartani s kit küldenek szana-széjjel hovatartozás szerint.
Ha már idefele nem voltak rá képesek.
Csizmás Kond
Ez nem is kéne probléma legyen. Ha meg tudsz élni itt maradhatsz hanem agyő...
Szókrakész
"Bajorországban Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter tájékoztatása alapján a hatóságok 750 eurós értékhatár felett minden készpénzt és értéktárgyat elvehetnek a menedékkérőktől."

Tehát az "emberi erőforrás" értéke 750 Euró.
Ennyit ér egy modern rabszolga.
Szókrakész
Ezzel nem oldanak meg semmit.
Ráadásul simán kifogják játszani.
Odamennek egy szál gatyában és majd idővel a rokonok küldik utánuk a vagyonukat.

Itt megint a "futárszolgálatoknak" kedveznek.
Csak nem az amerikaiak döntése ez, hogy felpörögjön a Western Union biznisze?
Strong
Egyből felmerült a kérdés: ki, és hogyan ellenőrzi?

amúgy..persze, hogy van vagyonuk, mindenkinél több ezer dolcsi vagy euro volt, + többük kezébe a legújabb okostelók...air max a lábaikon ...tehát mint egy 56-os magyar ugye?
wagabund
A művelt nyugat (újból)kifosztja a jobb életre vágyó menekülteket?..és akkor csak a segély marad?
Ha nincs mobilja a versenyzőnek, akkor hogy fog szervezkedni, ha nincs pénze, hogy fog örömlányokat szerezni?
Szókrakész
"A németek is elvennék a migránsok vagyontárgyait az ellátásukért cserébe"

Ezért kellett Macedóniának újranyitni a határokat.
Fradigege
Az arab államok sem szeretik az ingyenélőket és ezt ők is tudják. Ezért jönnek Európába és nem Szaúd-Arábiába. A szociális háló és az európai nők vonzák őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.