Az iráni kultúra iránti tiszteletből fehér spanyolfallal vették körbe mind a négy oldalukról a capitoliumi múzeumok ókori római gyűjteményének meztelen testeket ábrázoló szobrait Hasszán Rohani iráni elnök hétfő esti látogatásán.

Spanyolfalakkal teltek meg a Capitoliumi múzeumok termei és folyosói, amelyek a reneszánsz óta őrzik a Rómában talált ókori márványszobrok legszebb darabjait. Eltakarták az úgynevezett Capitoliumi Vénusz majdnem két méter magas márványszobrát, a meztelen Apollónt és a szintén teljesen fedetlen Hercules-szobrot is, amelynek csupán a vállát teríti oroszlánbőr.

Panelek vették körbe a haldokló gladiátor meztelen szobrát és számos más alkotást, mivel az ókori szobrok többsége az öltözék nélküli test szépségét ábrázolja. Egyedül a római császárok páncélt viselő szobrai és a mellszobrok maradtak láthatók.

A Capitoliumi múzeumaiban így készültek fel Hasszan Rohani és kísérete látogatására. Az iráni elnököt Matteo Renzi olasz miniszterelnök kísérte végig a termeken.

Rohani első alkalommal látogatott Rómába és látni kívánta az ókori gyűjteményt. A muzulmán látogató iránti tisztelet jeleként azonban eltakarták az iszlám vallás szerint "tisztátlan" szobrokat.

Az iráni elnök római találkozóin bort sem szolgáltak fel és az iráni delegáció tagjaival nem fogtak kezet.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Elég idióta lehet ez az elnök is, nem csak az a múltkori Ahminemazsinemburkonaszuljem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Amikor Matteo Renzi Iránba látogat, milyen gesztusokkal várják?
Rittyentenek egy Trevi-kutat?

Ruházatról jut eszembe. Remélem a 2016-os tavaszi-nyári divat kollekciót már iszlám kompatibilisre tervezik.
pbalage
@eugen4402: most találtam ki na... nem ugrott be a pontos neve...
Január
Vajon egyeztettek Rohani protokollfőnökével is? Mi van akkor, ha Rohani szívesen megnézte volna ezeket az eltakart szobrokat? Egy más kultúra megismerése, csak a látókört tágítja...
sokanvagyunk
Lehet, hobbija a kukkolás - csak a lehetőséget teremtik meg. :)
eugen4402
@pbalage: Nem történt semmi, csak egy betűt vétettél, a lényeg az, hogy a magas vendégnek a városnézés után se támadjanak pajzán gondolatai.
Gondolom, otthon aktus előtt is mindig bejön a személyi titkár, és diszkréten eltakarja az input-oldalt...
pbalage
@eugen4402: én azt is megnézném, amikor a pármai sonkát is elparavánozzák hirtelen a svédasztalon, amikor épp arra jár a csóka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.