Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a zikavírus gyors terjedése miatt válságcsoportot állított fel, és a szakértők jövő hétfőn eldöntik, hogy globális fenyegetésként kezeljék-e a zikát.

A terhes nők megfertőződése következményeként több ezer brazil csecsemő az átlagosnál kisebb méretű fejjel született -tudósít az Index.

Sok okunk van az aggodalomra, és nagy a bizonytalanság – mondta Margaret Chan, a WHO igazgatója. 

Rohamosan terjed a zikavírus – válságstábot alakított a WHO

Az első brazil vírusfertőzéseket 2015 májusában jelentették az orvosok, és azóta a WHO becslése szerint körülbelül 1,5 millió ember kapta el a kórt. A kórokozót nehéz kimutatni, és sok esetben nincs semmi tünete a fertőzésnek. Az biztos, hogy a kórokozót szúnyogok terjesztik, és mára a régió húsz országában felütötte a fejét.

Ezzel egy időben megnőtt az abnormálisan kis fejjel születő gyermekek, valamint a ritka idegrendszeri rendellenességtől, a Guillain-Barre szindrómától szenvedők száma.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
@Horizont: Igen.
Főleg ilyenkor télen.
Engem is agyon csípkednek.
Félek is, hogy fejzsugorodást kapok.

ÉBRESZTŐ!!!
KAMU AZ EGÉSZ!
LABORBÓL SZÖKTETETT VÍRUS!!!
kkalman
@Szókrakész: Brazíliában ilyenkor nyár van. Lehet, hogy emberről emberre is terjed, bár ezt még nem állították. De az is lehet, ahogy írod is, hogy "csak" egy laborszökevénnyel van dolgunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.