Az Európai Parlament (EP) elnökének sértéseit visszautasítjuk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált, hogy Martin Schulz EP elnök az ARD német közszolgálati televízió reggeli műsorában arra a kérdésre miért nem sikerül végre az EU-külső határainak védelmét biztosítani, Magyarországról említést téve azt nyilatkozta:

"mert öncélú európai kormányok a furcsa, részben nagyon nacionalista jellegű érdekeiket az európai közösségi megoldások elé helyezik. Az olyan kormányok, mint az Budapesten, aki azt mondja, hogy ez egy német probléma, amelyhez nekünk semmi közünk, nagyon reprezentatívak. 20 olyan tagállam van, aki azt mondja, hogy csak akkor van köze Európához, ha kap pénzt."

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

"sokadszor válik egyértelművé, hogy Martin Schulznak teljesen indokolatlan és megalapozatlan felsőbbrendűség-tudata van a közép- és kelet-európai országokkal szemben. Ezt hívhatjuk egyszerűen pökhendiségnek is."

Magyarország megnyitotta a piacait, teljesítette a vállalásait, így jogosult a kohéziós forrásokra – emlékeztetett, hozzátéve: ez nem könyöradomány, "ez a pénz nekünk jár".

A miniszter közölte: az illegális bevándorlással kapcsolatos megoldásokat éppen "a sértegetett V4-országok" keresik, hiszen a február 15-i csúcstalálkozóra meghívták Bulgária és Macedónia vezetőit is, nyilvánvaló ugyanis, hogy ennek a két országnak kulcsszerepe lehet abban, hogy Európát megvédjék az illegális bevándorlástól.

"Martin Schulz még mindig befelé halad egy zsákutcában, a V4-országok viszont partnereikkel együtt mindent megtesznek azért, hogy megfékezzék az illegális bevándorlást, ami az Európai Unió történetének legnagyobb válságát jelenti" – vélekedett Szijjártó Péter.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Emberek küldje már el valaki ennek a f... ickónak a "közép-Európa" címszót bármiféle könyvből!
Kutyuska
Petike nincs tisztában a földrajzzal. 20 tagországról tett említést Shulcz, tehát nem csak a közép- és keleteurópai országokról mondott kritikát.
Pontosan a fidesz-kdnp tagjai a pökhendiek, akik nem hajlandóak újságírók kérdéseire válaszolni, hanem elszaladnak, amikor meglátnak egy nem közmédiás mikrofont.
Azt meg tudomásul kellene vennie a zselés fejűnek és a többi parazita kormánytagnak, hogy ha ők pocskondiázhatnak, lehazugozhatnak, lekommunistázhatnak mindenkit, előfordulhat, hogy lesz, aki visszaszól. Megszokták, hogy az alattvalóik mindenre bólogatnak és nem tudnak mit kezdeni azokkal, akik nincsenek bsz@rva tőlük.
Clavigo
Engem nem sértett meg az EP. elnöke.,Az én nevemben nem kell vakerni Petike.
magyarbakancs
Istenem mért nem húz ez az ember a fejire kotont, hogy ne fröcsögjön az a sok mocsok szar a szájából..
Meg nem szennyezné ez a sok mocskos undorító szar duma a környezetet, amit ez meg enged magának. Esztétikai látványnak sem lenne utolsó.
Dr. Felipe
" 20 olyan tagállam van, aki azt mondja, hogy csak akkor van köze Európához, ha kap pénzt."

Pedig ezzel vitatkozni nem nagyon lehet mert ez az igazság. Az unió csak addig jó a fideSS maffiának míg tolja a lóvét számolatlanul.
Csizmás Kond
A pénzalapú tagságot az unió találta ki, most akkor mi a baj ?
...vagy hányan utasították vissza a nekik járó részt ?
A pénzelosztásnak és a határvédelemnek pedig egyáltalán semmi köze egymáshoz sőt aki köti egyiket a másikhoz a zsarol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél