Autóbaleset áldozata lett a Viola Beach brit együttes négy tagja és menedzserük Svédországban – közölte vasárnap a BBC News.

A baleset szombaton hajnalban történt a svéd főváros közelében. A gépkocsi az E4-es autópályán haladt Stockholm külterületén, amikor egy 25 méter magas hídról az alatta lévő csatornába esett. Az öt 19 és 32 év közötti férfi holttestét a rendőrök találták meg a vízben. A Warringtonból származó fiúbanda – Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe és Jack Dakin – pénteken koncertezett Svédországban.

Autóbalesetben meghalt egy teljes zenekar

A Viola Beach a Where is the Music? elnevezésű svéd zenei fesztivál vendége volt. Szombaton már a Surrey megyei Guildfordban léptek volna fel.

A balesetben szintén elhunyt menedzser, Craig Terry családja közleményben fejezte ki gyászát és együttérzését a többi elhunyt családtagjainak.

A brit külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy az öt brit autóbalesetben hunyt el Svédországban február 13-án. "Kapcsolatba léptünk a helyi hatóságokkal és támogatjuk az áldozatok családjait ebben a nehéz időben" – mondta.

A hivatalosan 2015-ben megalakult Viola Beach tavaly adta ki Swings & Waterslides című debütáló kislemezét, amit a BBC fiatal tehetségeknek szentelt műsorában is lejátszottak. Egy Facebook-posztjuk szerint márciusban az Egyesült Államokban léptek volna fel.

Tavaly a liverpooli Sound City fesztiválra is meghívták őket, és idén is szerepeltek volna ott.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Azt nem tudom hogy ekkora zuhanást túl lehet e élni,egyáltalán,különösen a vízbecsapódás után,de elképzelhetőnek tartom,hogy a belső légnyomás miatt nem tudták esetleg az ajtókat kinyitni,vagy elektromos ablakemelő volt csak a kocsiban.mert a nem elektromosat le lehet húzni.Autóknál miért nem biztonsági előírás,hogy egy ablaknak mechanikusnak kell lennie bármilyen kategóriás is.

Nyugodjanak békében.
A világ kevesebb lett egy jó bandával ismét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.