A fejlesztésekre szánt uniós támogatások csökkentésével fenyegette meg a visegrádi országokat Matteo Renzi olasz kormányfő, amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében – közölte újságírókkal az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozónak részleteit ismerő brüsszeli forrás péntek hajnalban.

Az uniós vezetők csúcstalálkozóján a migrációs válság lehetséges megoldásairól folytatott vitán Matteo Renzi azzal fenyegette meg Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát, ha nem vesznek részt a menedékkérők tagországok közötti elosztásának rendszerében, csökkenthetik a fejlesztésekre szánt kohéziós alapból származó uniós pénzeket.

"A migrációs krízis minden európai országot érintő közös európai probléma" – hangsúlyozta az olasz kormányfő. Ha ezek az országok nem mutatnak szolidaritást, akkor az unió költségvetése is kevesebb szolidaritást fog mutatni irányukban – tette hozzá.

Ez a támogatás a volt szocialista országok elmaradottabb régióinak felzárkóztatására szánt, hétéves, 2014-2020 közötti periódusban folyósítandó strukturális alapokra vonatkozó támogatást érintheti – tájékoztatott a neve mellőzését kérő brüsszeli forrás.

Az alap legnagyobb befizetője Németország és Franciaország után Olaszország.

Mivel a menedékkérők számának növekedésével a befogadó országok kiadásai fedezésére uniós támogatáshoz folyamodnak, az unió hat hónapos elnökségét ellátó Hollandia felvetette annak lehetőségét, hogy a strukturális alapok egy részét szükség esetén a migrációs válság kiadásaira fordítanák.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicero
El is kéne zárni a pénzcsapot,de az összeset.Nem arra fordítják,vagy nem úgy,ahogy kell!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicero
El is kéne zárni a pénzcsapot,de az összeset.Nem arra fordítják,vagy nem úgy,ahogy kell!
magyarbakancs
Ez megtörténne a száguldó gazdaságunk romokba omlana.
Csizi30
Na ezen a fidesz funok nagyon ki lesznek akadva! :D Csak nem tudom miért! Önként csatlakoztunk egy szervezethez, amivel együtt járnak jó és rossz dolgok is! Egy kapcsolat sem úgy működik, hogy csak jó dolgok vannak (ez esetben dől a lé), talán valamivel egy kicsit ellentételezni kell, vagy minimum felelősséget vállalni bizonyos dolgokért!
Feraj49
Én meg azt mondom ZÁRJÁK el,mert a nép az uniós támogatásban semmiben nem részesül.Minden támogatás nagy részét ellopják,vagy CSELLEL megszerzik. (pl. világítás korszerűsítése címén, a pályázatot már eleve úgy írják ki, hogy az nyerje aki rokon barát stb. ,de ez csak " csepp a tengerben ")
krumpli
Szerzôdésben van rögzitve.A megvágáshoz minden tagállam szavazata kell.
sokanvagyunk
@Feraj49: Sajnos megint nem a valós okok miatt.
Eriksson
Szolidárisnak kell lenni a nyugattal mindig minden tekintetben, ha mégse, jön a dádá.
Elvettek már minden életteret tőlünk, most még a migránsokkal is tetézni akarják a nyomorunkat?
Kutyuska
@Feraj49: Már régen meg kellett volna lépnie az uniónak. A magyar népet nem éri hátrány, csak a fideszes puszi pajtásokat. Mi eddig sem élveztük semmilyen előnyét. Azt viszont megmutatja majd a sok nyaloncnak, hogy uniós pénzek nélkül is jobban teljesít-e Magyarország. Azt is kíváncsian várom, a sok dörgölőző parazita közül ki tart ki Orbánék mellett.
verőce21
Éppen fordítva áll a dolog!
A migrációs krízis hatékony kezelésében szinte csak mi vettünk részt, az olaszok, németek görögök, stb. pedig nem vesznek részt benne, hanem éppen beszállítanak.
Vagyis ellene tesznek a védelmi hatékony intézkedéseknek.
libellle
@krumpli: olvass utánna. de te csak hülyeségket irogatsz!
preparátor
Ne hagyjuk zsarolni magunkat. Egyszerűen államosítsuk a multik itteni vagyonát, amiből kárpótoljuk magunkat a törvénytelenül elvett támogatásért!
libellle
@verőce21: Ugy érted miután 5-600 ezer migránsot átintett Magyarország Austria és Németország irányában. Ezenkivül az 1600 keresztény menekültet sem voltatok hajlandók befogadni. Defininitiven megfognak változni a helyzetek.
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
zöldszem
A kvótában "előírt" esetleges bevándorló, menekült letelepedő, nevezzük aminek akarjuk nem fog annyi anyagi terhet róni az országra mint az orosz paktum, és nem fog olyan veszélyt rejteni mint egy esetleges paksi baleset!
levarosbukta
Egyetlen egy féleképpen tudom csak elképzelni a menekültek befogadását ha egy zárt táborban tartózkodnak ahonnan se ki, se be. Az élelmezésüket és egyéb szükségleteiket elégítsék ki abból a pénzből amit hoznak magukkal. Kivétel a gyerekek, azokat elvenném tőlük és külön intézetben tartanám őket ahol tisztességesen el lennének látva. Így tudom elképzelni, de hogy a városokban, falvakban grasszáljanak, erőszakoskodjanak, mocskot hagyjanak maguk után azt már nem.
levarosbukta
Hja és a zárt tábor természetesen a felcsúti stadion mellett épülne fel.
Szókrakész
"akkor az unió költségvetése is kevesebb szolidaritást fog mutatni irányukban"

Ez aztán az EU demokrácia!!!
Dr. Felipe
Na majd kakastaréj nekiugrik ennek a taljánnak. Nekünk ez a pénz jár, "tecciktunni?" Amúgy meg, baccák meg a menekülteket.

Amúgy a g..i hülyeséget csinál hogy az uniós pénzeket kockáztatja és nem enged be menekülteket, mikor már másnap sírva menekülne el az összes menekült, bevándorló, terrorista, ebből a lepukkadt, fasiszta országból.
Szókrakész
Akkor vágják meg a támogatásokat.
Mi magyarok amúgy se látunk belőle mást mint stadiont, ...
Legalább eggyel kevesebb mérgelődni való.

De ide ne akarjanak zsarolással kimazsolázott menekülteket betelepíteni.
Csak mert Merkelnél elmentek otthonról.
silber13
@preparátor: 11:04.re:Igen?:-))) Micsoda zümmös alak vagy!Próbálnád csak meg,3 nap múlva mehetnél az árokpartra legelni!
világlátó
Ha előre nézünk egy pár hónappal, láthatjuk, hogy további menekült százezrek jönnek.
Erre fel kell készülni, tudatos tervező, szervező munkával, együttműködési megállapodásokkal, gyártók, fuvarozók, ellátók, egészségügyiek, minden más szolgáltatók között. Nem ezt látjuk, hanem egymással mereven szembenéző miniszterelnököket. A probléma közös, hiába mutogatnak néhányan Merkel asszony felé, mint főbűnös felé.Fel kell építeni néhány ÓCSÁT, ki kell egészíteni ellátó környezettel és el kell kezdeni a raktárak feltöltését, élelmiszerrel, textiliával, ruhaneművel, a mindennapi élethez szükséges dolgokkal.Számolni kell mi a jobb. Ha költünk a menekültekre, viseljük a pénzügyi következményeit a menekült falvak összes hatásainak, vagy megtagadjuk a befogadást és elveszítjük az EU.pénzek nagy részét.
A néhány tízezer ellátott gondját viselni nem könnyű feladat. Ha számot vetünk azzal hogy hány magyar család lesz foglalkoztatott, az ellátásban, kiszolgálásban, a beszállítói oldalon az élelmiszer, egyéb ellátásban. Valami egyszerű kézimunka is biztosan " kitalálódik " majd. Talán ez így jobb mint a merev elzárkózás, a félelem - és gyűlöletkeltés és a civilizált világ megvetése a merev és ostoba szembeszegülésünk miatt. Nincs jobb mint előre menekülni, eztmár többször megtapasztalhattuk. Ugyanakkor ez gondos szemrevételezést, az érintett lakossággal való fokozatos egyeztetést, jó cserét követel. Biztos hogy a kezdeti nehézségek után a helyére kerül az ügy és a feladat. Lesznek nemkívánatos jelenségek is, amit nagyon határozottan kell majd elrendezni. De elrendeződnek ezek is. Ne essünk valamennyien a kormány által mantrázott eléggé el nem ítélhető félelemgerjesztő hangulat csapdájába.Ha van kellő apparátus, kellően átgondolt forgatókönyv, előre meghatározott befogadási ütemterv, van ehhez összeállított szabályozás, kellő elrettentő erő az erőszakos cselekmények ellen és estére mind a befogadottak, mind a befogadókra vonatkozóan, el kell viselni ezt a helyzetet.
csa-csa
@Szókrakész: teljes egyetértésem! hovatovább ha jól belegondolunk egyetlen egyet sem kéne befogadni. eddig mit láttunk? pénzt, ellátást, lakást, takarítást követelnek egyre erőszakosabban, a legkevésbé sem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni, lopnak, garázdálkodnak, megtámadnak kirabolnak embereket, nőket molesztálnak, csak mert a mocsadék barbár vallásuk nem engedni tisztelni Őket, a hatóságokkal egyszerűen nem hajlandók együttműködni, stb.. az EU bekaphatja!
preparátor
@silber13: A júnió előtt hol legelt az ország?
KisGenyo
Ha csökkentik, akkor 1el több ok lesz a kilépésre...
silber13
@KisGenyo: -és aztán?Aztán mi lesz? -iziben elzáródnak a pénzcsapok, a külföldi autógyárak elhúznak akkor aztán vinnyoghatnak a fejenagyok a csóti vízilóval az élen, hogy miként is fogunk jobban teljesíteni?:-)) Bár leteszem a nagyesküt,ezek rögvest dobbantanak az országból!
Butautáló
@Szókrakész: @csa-csa: Hány migráns láttatok eddig testközelből, hogy ennyire ismeritek őket! Én személyesen ismerek vagy százat és további több száz él a környezetemben! Egyik leírt marhaság sem passzol rájuk! Azt sem tudjátok mit böfögtök, de jó Orbánszar szaga lehet!
verőce21
Az arab betolakodó férfiak nem azért jönnek fegyelmezett 3 soros katonai alakulatokban, mert dolgozni akarnak Európában, hanem azért, hogy elvágják a torkotokat az iszlám nevében.
kakaósbögre
@verőce21: "három soros katonai alakulatokban" fideszeském,ezek után azt várod hogy bárki komolyan vegyen?
verőce21
@libellle: (11:05) Hiába visítozol mindig a pénzmegvonásal, nem ijesztesz meg senkit vele.

Majd kisegítjük mi inkább Németországot pénzzel, a Merkel butasága miatt szelfizni beáramló muszlimok eltartására. Csak ide ne jöjjön egy sem. Mi már megtapasztaltuk a vendégségüket, ismerjük őket. Nektek meg még ismerkedni kell velük.
Viel spass dabei!
verőce21
@kakaósbögre: Pedig jó lenne ha komolyan vennéd a veszélyt!
libellle
@verőce21: Nállunk több mint 10 Millio muslem él ma´t több tiz évtizede. Te csak irogatsz Nulla informáciokat. Ti kisegitetek? Na akkor leirom, hogy mit olvastak a pártpolitikusok a buta NULLA informáciokkal rendelkezö pflegma,nagyképü Magyar nagykövetre. 2014-ben az EU 5,7 MILLIARD € adott a Németek pedig 8,7 millio € évente. Nyugdijj kiegészités, szegénység leküzdése, egészségügy és oktatás cimén. Ezek nélkül a pénzek nélkül nem lenne àllami költségvetés mert nem lenne mit számolni. Most te visithatsz DUMMKOPF
libellle
@levarosbukta: Akkor is igy kelett volna fellépni amikor az sok Arab " barátokat" be kelett fogadni moskwa utasitására.
Szókrakész
@Butautáló: Te ismersz engem?
Tudod milyen körökben mozgok?

Semmit nem tudsz rólam.
Akkor te se vagy különb, mint mi, migránsokkal kapcsolatban "a semmibe vagdalózó, elítélő".

Tudod hol van Traiskirchen?
Tudod milyen a Baden-Wien vonal?
palika
Teljesen mindegy mit mondunk, vagy a kormány mit mond, úgyis Merkel dönt!
Dr. Felipe
Ha meg akarnak szabadulni a g..itől, akkor nyilván hogy el kell zárni a pénzcsapot. Már tegnap is későn lett volna, mert már így is a fejükre nőtt. Ha nem jön a lé, akkor nyomban kisebb lesz az arca a g..inek.
Cicamama55
A neonácis felvonulások az embereket félelemben tartják az országhatárainkon belül. Először talán bent kellene rendet tenni.
kakaósbögre
@verőce21: bocsesz fideszeském,én álltam a határon.te akkor hol is voltál?ottthonról nyomattad az okosságokat a fotelből,pörköltszaftos trikóban?
verőce21
@kakaósbögre: Minden elismerésünk a határon szolgálatot teljesítőké volt. Ezt is beírtuk.
De ettől még tömött menetoszlopokban meneteltek a határaink felé a fekák.
verőce21
@libellle: (18:18) "... 2014-ben az EU 5,7 MILLIARD € adott..." - ezt honnan veszed?
Szerintem összekevered a Fletóék IMF+EU hitelével.
nemkati
Nekünk nem sok hátrányunk származik abból, ha elzárják a pénzcsapokat. Sokat nem kaptunk belőle. A kormánytagok, családjaik, barátaik és üzletfeleik viszont sírhatnak, hogy nem dől hozzájuk a lé.
kakaósbögre
@verőce21: persze.te láttad.a saját szemeddel.azért annyira ne legyél már fideszes hogy megmagyarázd nekem hogy ÉN mit láttam,mit tapasztaltam,és miért röhögöm ki az olyan váteszeket mint te,akik a jóstehetségüket arra pazarolják hogy faszságokat beszéljenek ahelyett a jövő heti lottószámokkal foglakoznának.
Butautáló
@Szókrakész: Te mi a tökömről hadoválsz?
Dr. Felipe
Szamojéd kultúránkkal pöffeszkedünk Európa közepén és az asztalt csapkodva követeljük a lóvét Brüsszeltől, mert az "nekünk jár". Persze a kötelezettségek közül semmit nem tartunk be. Aztán csodálkozunk ha egyszer innét is kibaszarintanak bennünket.
Mint a második világháborúban, mikor hitler utolsó csatlósa voltunk a kiugrás helyett, most meg putinka utolsó csatlósa vagyunk, persze megint a vesztes oldalon.
Érdekes módon Románia és Csehszlovákia a győztesek oldalára került a II. világháború végén, mi meg még most is csak a zsidózásnál tartunk és "dicsőség a Waffen SS nek".
Ezen kéne elgondolkodni sürgősen hogy miért van ez így. Persze ha a kurmányzat az oktatás lezüllesztésén munkálkodik akkor ne csodálkozzunk hogy a társadalom is lezüllik. Egy örök vesztes buta nép vagyunk, a szamojéd kultúránkkal együtt, pont mint a mongolok, ahol a g..i is járt legutóbb, mert csak ott érzi otthon magát, a buta mongol és kazah népek között, ahova mi is tartozunk, mert nem ide tartozunk Európába az biztos, hiába szeretnénk.
verőce21
@kakaósbögre: (21:0) Na mit láttál, mesélj!
Szókrakész
@Butautáló: Ne haragudj.
Én nem a korrepetálásért felelős államtitkár vagyok.
Ebben nem segíthetek.
Szókrakész
@világlátó: Elég szűk világot láthatsz, ha így elmélkedsz.
1. A háborús övezetekbe nem a magyarok szállítják a fegyvert és lőszert, hanem a nyugat.
2. Az ebből befolyó haszon marad a nyugati országok számláin.
Azt kvóta szerűen miért nem teríti az unió.
3.A későbbi újjáépítésben sem a magyarok fognak részt venni, ergo a nagy haszon megint nyugaton landol.
.
.
Tehát mi mit kapunk az egészből?
A nagy lópéniszt, fűszerezve egy kis koncnak odadobott, eleve alapból általunk befizetett, aztán visszacsorgatott befizetett uniós pénzzel és mellé egy rakás migránst, akikkel aztán nagyrészt semmit nem tudunk mit kezdeni, mert a kultúrájuk, vallásuk, ...eltérő.
Desischado
@Szókrakész: Az első mondatodért lájkoltam. A többivel nem értek egyet. Az uniós pénzek az kellenek, a szabályok már nem! Ez a fidesz banda ars poeticája. Részemről vegyék el nyugodtan, nekünk úgysem jut belőle egy huncut garas sem. De abban biztos vagyok, hogy a pénz nélkül a gengszter rezsim nyomban összedőlne!

@silber13: Nekem is ez a véleményem!
Szókrakész
@Desischado: Hidd el.
Évekkel ezelőtt eldöntötték, az unió így fog működni.
Ezt tudja az "ellenzék" is, hiszen Orbán behívta mindet és elmondta nekik mi az irány.
Nem véletlen nyilatkoztak úgy, hogy bár nem értenek egyet vele, de legalább tudják miről van szó.
Ezt azt hiszem a dk-s csajszi nyilatkozta az egyeztetés után.
Tehát itt ez egy nagy színjáték minden részről.
Legyen az Unió, legyen fidesz kontra "ellenzék".
Már rég nem tartozunk az unióhoz, ha úgy vesszük.
A piacunk kell, az olcsó munkaerő kell, kiszipkáézni még a lehető legtöbb szakembert, aztán mehetünk a levesbe.
Ha annyira akarná az unio, hogy egyenrangú tagok legyünk, akkotr a fizetéseket miért nem vitették fel bármelyik kormánnyal, vagy a szoc juttatásokat, nyugdíjat, stb...?
Csak az un. demokrácia sértő akármikbe tudnak beleszólni és az ellen fellépni, eljárást indítani?
A bérek miatt soha?!?!?!
Szókrakész
@Desischado: A helyzet csak annyiban változott, hogy eddig orosz péniszt pipáztunk, most meg nyugatit.
De mindenképpen mi vagyunk a szívóágon.
kakaósbögre
@verőce21: de lássunk tisztán,már csupán a gyengébbek kedvéért.amennyiben a menekültek támadó szándékkal jönnének-csupán az afgánokról beszélek,a szíreket nem ismerem mint népet- már az első kanyarban beletapostak volna minket a sárba,és épp a nyakadat nyiszálnák valami tompa élű késsel.egy olyan nép amely az elmúlt mintegy 100 évet háborúban töltötte és a napi túléléshez olyan kézségeket sajátított el amelyet te egyszerű-másnéven mezei- fideszesként el sem tudsz képzelni,szerinted mennyi időt töltött volna el támadásban amíg a magyar fegyveres szervezeteket felszámolja?egy napot,kettőt?
magyarbakancs
@krumpli: Elég, ha kicsivel szorosabban ellenőrzik az EU-s pénzek felhasználását.
Találnak, visszaélést megvonhatják a pénz kifizetéseket.
Márpedig fognak visszaélést találni az EU-s pénzek kifizetésénél.
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"1. A háborús övezetekbe nem a magyarok szállítják a fegyvert és lőszert, hanem a nyugat."

Mondj olyan katonai konfliktust ahol nem használtak Kalacsnyikovot, egyéb orosz technikát?
De szerinted hová tűnt az a rakéta arzenál amit még Hende passzolt el egy vadászboltnak???

Írod:
"2. Az ebből befolyó haszon marad a nyugati országok számláin."

Hende rakétái és az orosz fegyverek tényleg nem országaik népét gyarapítja, hanem magánzsebeket tömnek meg!

Írod:
"Tehát mi mit kapunk az egészből?
A nagy lópéniszt, fűszerezve egy kis koncnak odadobott, eleve alapból általunk befizetett, aztán visszacsorgatott befizetett uniós pénzzel..."

Az a konc az első 10 évben 7 000 milliárd forintocska volt, 2020-ig pedig újabb 105 500 milliárd lesz!
Halkan teszem hozzá, az 1947-ben meghirdetett Marshall-segélyből Magyarországra 422 millió dollár érkezett volna, ha a kormány szovjet nyomásra nem utasította volna el.
Az akkori támogatás jelenlegi áron olyan 3,3 milliárd dollár, azaz 7 400 milliárd forint lenne!!
coni
A 2020 utáni uniós pénzek elosztása már most elkezdődik. A netto befizetők besokaltak, így nem sok pénz üti a markunkat.
A 2020-ig járó járandóságunkat nem a migránsok, hanem a hatalmas korrupció miatt fogják menyírbálni. A románoknál volt olyan év amikor az elvonás/büntetés nagyobb volt mint amit kaptak. De az azóta felállított korrupciós bizottság ezt kiküszöbölte. NÁLUNK IS EZ A MEGOLDÁS.
Peller Anikó
@renzi: ..amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében..

Dehiszen éppen a geki az (meg a visik) aki a hatékony kezelésben résztvesz, vadbarom. A rohadék olasz kezdte az egészet azzal, hogy értük ment a tengeren hadihajókkal és százezrével szállította Európába a krízist. Azt most meg még ő ugat.
libellle
@világlátó: tegnap 13:58 Milyen nagyszerü ember vagy. A pont a tied. Ngyon szépen körültekintöen leirtad azt a helyzetet aminek kellene lenni. Valóban Világlátó vagy
libellle
@Szókrakész: na ennyi butaságot. A németek megvannak gyözödve arrol hogy egy bizonyos fokig mindenki integrálható. Még a Magyarok is.
libellle
@verőce21: Miután olyan okos vag viktorral együtt talán utánna kellene nézni. Vagy te gondolod, hogy mindenki olyan egyszerüen strukturált aggyal rendelkezik, hogy millios publikum elött EU-s politikusok a Nemet CSU politikus Söder és az SPD Oppermann a hülye nagykövet hülye kérdésére, " hogy mit ad az EU és Németország Magyarországnak" valótlan választ adnak ( amit mindig lehet kontrolálni). Ezt szépen felsorolták neki. Mert olyan hülye mint a gazdája. Te is hozzátartozol ehhez az "Ehrenwerte Gesellschafthoz" maffiozi bandához? Bizonyára mert rettentöen megvagy arról gyözödve, amit mentálisan sérült viktorod elmond. Sajnos abból egy betü nem igaz.De neked az mindegy
libellle
@Peller Anikó: Ugatni te ugatsz te primitiv élölény. Persze nem ugy mint a kutya, mert az hozzád képest 180 -as IQ-val rendlkezik
Lepényleső
Annak is mi isszuk meg a levét,majd új fajta adóval tömjük a fideszesek zsebét,
de nekik nem hiszem,hogy összébb kell húzniuk nadrágjuk övét.
verőce21
@libellle: (10:43) Te mindig a pénzről beszélsz - ha felébredsz - mint a hülye kommunisták!
libellle
@verőce21: Miert mit gondolsz te miböl élsz? Vagy a szeretett vezetöd miert lopott össze már annyi milliárdot? Amennyiben dolgozol ( nem hiszem ) akkor te miert dolgozol. orbánod beszél állandóan arról, hogy ide a pénzel mert az neki! jár ( a szája a hülyének)
verőce21
@libellle: (12:05) Neked jár csak a szád! (mint a ...)
Én abból élek édesem, hogy egy hajózási és egy építési vállalkozásom is van a munkaviszonyom mellett.
Butautáló
@Szókrakész: Akkor melyik államtitkár vagy?
világlátó
@Szókrakész: A menekültek azok menekültek.Addig van itt helyük, amíg véget nem ér a háború ott Szíriában és a szomszédban. Sok rombolnivaló már nincs. A világ még ebben az évben, de jövőre biztosan véget vet ennek és elkezdődik a helyreállítás.Ha mi makacsul kitartunk a bezárkózásunk mellett, ha nem mutatunk valami tisztességes megoldást, biztosan kimaradunk a közel keleti helyreállításokból. Ez a kormányunkon is múlik, mit , kit, mennyit ajánl fel ahhoz.
Ha építünk faházakakból egy - két falut, a faházak még másutt felállíthatók. Egyszerű bútorzattal, töredékébe kerülnek majd az ócsai milliárdos falunak.
A menekült nem bűnöző. A megélhetési migránsokat alaposan félrevezették. Ömlött a médiákból a propaganda a német, osztrák, belga , svéd jólétről. Már tudják hogy nem így van. Mégis özönlik a tömeg. Hol a nyugati ellenpropaganda? Miért nem tájékoztatják a bevándorló százezreket ? Mi, Te és én és még sok százezren itthon éppen úgy a hazai médiák hírei hatása alatt ordítunk, csapkodunk, gyűlölködünk, mint akiknek elment az esze. Ez tudatos manipuláció, amiről ma még nem tudjuk hogy helyes vagy nem helyes. Az iszlám egy világvallás. Mások a vallásgyakorlás szokásai, ráadásul az iszlám nem olyan engedékeny mint a katolicizmus, hanem valóságos életforma. Aki abban született, élte az életét eddig, nem fog most máról holnapra a kereszténység iránt toleranciát mutatni. Ahogy nálunk sok katolikus, református, evangélikus értetlen, tele gyűlölettel, tiltakozó bunkó, úgy azok akik talán sokkal primitívebbek, - bár sok a tanúlt , intelligens is természetesen - és most itt a totális zürzavarban még bunkóbbak. Azt hitték, aztán most csak a szembenállással néznek farkasszemet. Gondolj bele, mit is tehetnek, hová is legyenek. Persze hogy elkeseredettek, tanácstalanok, egymást is hergelik, a hatóságokat is, miközben az európai kormányok még mindig nem tudják mitévők legyenek.Csak mi magyarok tudjuk a tutit. qrvára büszkének kellene lennem, de nem vagyok az.
kakaósbögre
@verőce21: nos kisfiam,egyszerűen imádom amikor egy katonai analfabéta igyekszik belemagyarázni olyan eseményekbe amelyekre nincs rálátása,de ha lenne is csupán egy töredékét képes felfogni.
Peller Anikó
@bögre: fegyverrel idejönni? Itt voltak tegnap reggel. Csak kezdtek volna el lövöldözni és már kész is a casus belli, gondolod, hogy a határőreink zsebkendőt lobogtatva rimánkodtak volna, hogy ugyan már kedves fegyveres betolakodó gazemberek, mégiscsak gyertek be a hazánkba mindannyian? Még jó, hogy ilyen okos vagy. Tankokat is hoznak magukkal?
libellle
@verőce21: oje tausendsassa. Super akkor nem kell az EU pénze add oda orbánnak a tiedet
hetöndöe
Friss hír.Qrbán Vitéz megszavazta a menekült kvótát Brüsszelben.
Már megint segget csinált a mocskos pofájából a felcsúti kancigány.:-)
kakaósbögre
@Peller Anikó: ha bárki itt lett volna fideszeském,akkor nekem már indulni kellett volna. egyébként találkoztál velük?bratyiztatok?
Peller Anikó
@bögre: elegem is van belőlük. Biztos hazudtak itt, de lehet, hogy csak szimplán kihagytak a buliból, mert nem láttak tankot és nélküled is megoldották maguk
napimigrans.com/fegyvert-fogtak-a-migransok-a-magyar-katonakra-a-szerb-magyar-hataron/

(A fid -et nem tudom mire vélni, de az eszest azt értettem)
verőce21
@kakaósbögre: (15:26) Bolond vagy te Mákosköcsög! Most, hogy így kiadtad a "tudományod" kezdek aggódni a védelmünk észbeli hatékonyságában.
JAJMÁR
Na, hát akkor ezért szavazta mégis meg a kvóták szerinti elosztást a vezér. Aztán majd közlik az Eb-vel, hogy ők benne lennének, de hát a magyar nép mást akar, nem mehetnek szembe a néppel... és mutogatják az aláírt íveket! (A szorgalomból és önként aláírtakat!)
Juj, hát nem tudom, ha választani kellene az integrálhatatlannak látszók és közte, hogy is döntenék, de lehet, hogy inkább az első... ott még van némi remény!
kamazuka
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ lesznek ezek még más véleményen is!
kakaósbögre
@verőce21: nos,fideszeském ezzel csupán követted a standard fidesz viselkedési karakterisztikát.ha már nem tudsz-mivel kevés vagy hozzá-észérveket felsorakoztatni,jönnnek a személyeskedő jelzők.tudod,kisfiam,az ország védelmét nem lehet otthonról a fotelből intézni,és nem ez az a cselekedet ahol az győz akinek nagyobb a hangereje.
verőce21
@kakaósbögre: (10:31) Lassan a testtel! Én nem veled személyeskedtem, hanem kétségbevontam a védelmi képességünket, a "meddig tartanánk ki egy napig, két napig" kijelentésed miatt.
(Amit persze épeszű ember nem tár a világ elé) :)
nyanya001
Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem azt, hogy mit csinálok !
Tele pofával harsogott a kvótáról, holott tudta, hogy ez lesz a vége,
de hát etetni kellett a birkákat, kellett nekik a táp, neki meg a támogatottság !
Most ismét beigazolódott amit már sokszor mondtam, hogy Orbán milyen gerinctelen
hazudik, átveri a választóit.
Egy cezaromániás idióta ! Többnek akar látszani mint amennyi !
kakaósbögre
@verőce21: Akinek tudnia kell vagy tudni akarja az már tudja.Az hogy ti ezzel-itt utalnék Peller nertársnőd bejegyzésére-nem vagytok tisztában az a ti nyomorotok,viszont nekünk és a rendőröknek kell megküzdeni vele.Egyébként a "Mákosköcsög" meglátásom szerint bőven belefér a személyeskedés-igen gyerekes-kategóriájába.
verőce21
@kakaósbögre: (15:39) Az a megjegyzésem a "gyerekem" ellentételezése, mert vagy 20 évvel biztosan idősebb vagyok nálad.
Annak idején pedig századparancsnok voltam, több mint 160 emberé.
kakaósbögre
@verőce21: nos,azok az évek már elmúltak.igaz,nekem sem sok van már a nyugdíjig.de-már megbocsáss- a naivitásod épp elég indok arra hogy fiatalkorúnak nézhessen bárki.nem mellékesen megjegyzem hogy ha századparancsnok voltál akkor-elméletileg-nekem csak jelenthetsz...:)
verőce21
@kakaósbögre: Nem hinném, hogy nekem valaki részére is jelentenivalóm lenne!
De az a tény, hogy te leállsz az interneten egy gyereknek vélt személlyel vitatkozni a védelmi képességeinkről, ez nagyon rossz fény vet rád!
ensIaved
Az nagy baj lenne, mert nem tudnánk pályázni. Pályázat nélkül nem tudnánk fejleszteni. Fejlesztés nélkül nem tudnánk előre lépni. Előrelépés nélkül egy helyben topognánk. Vagy visszafelé.
kamazuka
Kedves Matteo Renzi!
Az ön országának hazai leánybankjánál bankolok.
Szeretném tudatni,már nem sokáig!
A barátaimat is lebeszélem hogy a szánalmas bankjuknál bankoljanak,sőt ...

Na !Ez hogy hangzik?
verőce21
@kamazuka: Jól hangzik! Én már êvekkel ezelőtt otthagytam őket.

Szemét taljánok úgyis a vesztükbe rohannak.
1magyar
De segítettünk, az ukrán menekülteknek.Kérjük a zs-t.
teuton
@kamazuka: Menj az orosz bankokhoz! Na ez hogy hangzik?
kamazuka
@teuton: Nem hangzik rosszúl!Meditálok rajta kicsit!
Butautáló
@kamazuka: Ha meghallja, majd jót röhög!
Butautáló
Egy fillért se Magyarországnak, amíg el nem takarítják a Fityeszt a hatalomból!
kamazuka
@Butautáló: Megnyugtatlak!
Az hogy milyen színe van a vezetésnek,teljesen mindegy.
Nincsen semmi jelentőssége!
A választások is csak egy aprócska színjáték.
Legfontosabb,"TE,, hogyan képzeled el saját jövődet!
Ember, ebben gátolni nem fog,biztosíthatlak!
verőce21
@bundi: ...századparancsnok. A tartalékosoknál nem hallottál még ilyet?
bundi
@verőce21: ahan...és:"A migrációs krízis hatékony kezelésében szinte csak mi vettünk részt, az olaszok, németek görögök, stb. pedig nem vesznek részt benne, hanem éppen beszállítanak.
Vagyis ellene tesznek a védelmi hatékony intézkedéseknek."...meg a többi..."Az arab betolakodó férfiak nem azért jönnek fegyelmezett 3 soros katonai alakulatokban, mert dolgozni akarnak Európában, hanem azért, hogy elvágják a torkotokat az iszlám nevében."...meg..."Majd kisegítjük mi inkább Németországot pénzzel, a Merkel butasága miatt szelfizni beáramló muszlimok eltartására. Csak ide ne jöjjön egy sem. Mi már megtapasztaltuk a vendégségüket, ismerjük őket. Nektek meg még ismerkedni kell velük.
Viel spass dabei!"
ez csak az első három szösszeneted volt...de akkora marhaság mint ide makó...vagy inkább new zealand...ilyeneket kb azok a nagyik írnak akik jobb esetben
a magyar idő oldalain olvasgatott ilyesmiről...meg a szomszéd terike mondta neki...tehát ez a századparancsnok szöveg is kb ennyire lehet valós...
verőce21
@bundi: Sok-sok évig így volt pedig. Minden állításom igaz a migánsokkal is.
Az Uniónak pedig a szétosztogatós politikája a kitelepítésekre és deportálásokra emlékeztet.
bundi
@verőce21: az állításaid légből kapott marhaságok...mivel is vett a krízis kezelésében részt magyarország?...menjünk végig tételesen amiket mondtál...vagy elsőre beismered, hogy fingod sincs az egészről, és csak a bencsik féle marhaságokat szajkózod...nincs kedvem most veled szöszölni, de akkora ökörség amit írtál, hogy már csípi a szemem...
nevemnick
Nem kell problémázni az ügyön. Abban a pillanatban, ha átmegy a migráncsos népszavazás, magánemberként azonnal lépni kell az egészségügy, a szociális háló, a béreket terhelő adók, a trafik-, föld- halastó-, megelőzésként az állami erdők kimutyizása, valamint a többi minden napi életünket megrontó törvénykezések elleni népszavazást.
bundi
@verőce21: egyébként gondolom tisztában vagy vele, hogy az elmult 4-5 évben ausztria kb 40 ezer németország kb 100 ezer anglia kb 150 ezer magyar migránst fogadott be...
verőce21
@bundi: (09:08) Ne frusztráld magad, mert csak házhoz jössz a pofonokért.
bundi
@verőce21: szivesen...lassuk azokat a pofonokat...tehat...mivel very reset a kriziskezelesben as orszag?...
RonaGyuri
@nevemnick: s mit lépsz, nekik hatékony apparátusuk van arra, hogy csak nyerni tudjanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.