Megvédtük a legfontosabb európai elvet: egyetlen uniós polgárt sem lehet egy másikkal szemben hátrányosan megkülönböztetni. A brit követelésekkel kapcsolatban elért eredményeket a visegrádi országok közösen készítették elő, közösen képviselték és közösen érték el – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács brüsszeli, kétnapos csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatóján.

A londoni kormány reformköveteléseiről folytatott tárgyalásokról Orbán Viktor elmondta, hogy a britek nem kértek kevesebbet, mint hogy az unió számos ponton változtassa meg eddigi politikáját.

"A britek azt akarták, hogy az Európai Uniót erősítsük meg" – mondta a kormányfő. A megerősítés a versenyképesség növelését jelenti. A britek elérték, hogy az unió kezdeményezőbb legyen a világgazdaság színterén, ami az Egyesült Királyság nélkül is fontos Európa jövője szempontjából – tette hozzá.

Orbán: Elértük a kitűzött célokat

A szociális jogszabályok témájában folytatott vitában az unió 27 tagországának komoly sikereként értékelte a kormányfő azt, hogy a szabad munkavállalás lehetősége mindenhol, így Nagy-Britanniában is továbbra is fennáll. Közös siker, hogy a szabad munkavállalás semmilyen jogcímen nem akadályozható meg – jelentette ki Orbán Viktor.

A tárgyalások sikerét bizonyítja, hogy diszkriminációtól mentes ellátásban részesülhetnek a munkavállaló magyarok. Amiért eddig fizettek, azt a tárgyaláson elért eredményeknek köszönhetően továbbra is megkapják. Az ingázókra vonatkozó jogszabályok is megváltoztathatatlanok maradtak – hangsúlyozta.

A Nagy-Britanniában dolgozó családosok esetében a tárgyaló feleknek azt sikerült elérniük, hogy azok, akiknek a gyerekei egy másik uniós országban élnek, a származási ország létfenntartási szintjéhez igazított szociális juttatásokban részesüljenek.

Azoknak a családoknak, akiknek a gyerekei az Egyesült Királyságban vannak, minden juttatás ugyanúgy jár, ahogy a gyerekes brit családoknak.

"Mindent megtettünk, amit megtehettünk, a döntés most már a britek kezében van" – mondta a miniszterelnök az Egyesült Királyság unióban való maradásáról tartandó brit népszavazásra utalva.

Orbán Viktor arról is tájékoztatott, hogy az uniós állam- és kormányfői kimondták: Európa külső határait meg kell védeni, a migránsok tömegét meg kell állítani és a schengeni megállapodást teljes körűen mindenkinek be kell tartania. Ezzel most először az Európai Unióban elfogadták a magyar megoldást – hangsúlyozta.

Emlékeztetett, hogy a migráció kérdéséről a magyar álláspont mindvégig világos volt: ellenőrzés, azonosítás, megállítás és visszafordítás. Pontosan úgy, ahogy az a schengeni egyezmény rögzíti. Ez nehéz és költséges feladat, de Magyarország megvédése szempontjából sikeres politika volt – fogalmazott.

Orbán Viktor szerint "Európa most tart ott, ahol legalább egy éve már lennie kellene". A balkáni útvonal országai és Ausztria a józan ész útjára léptek, mert amit most ezek az államok tesznek, az a magyar megoldás; kerítést építenek, megállítanak és visszafordítanak – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy véleménye szerint Európa déli határainak megvédése csak így, a V4-ek közösen előkészített és képviselt elképzeléseivel és döntéseivel azonos módon lehetséges.

Nyugaton a helyzet romlik, továbbra is többen képviselik azt a politikát, hogy be kell engedni a migránsokat az unió területére, és jogi eszközökkel, kötelezően el kellene osztani a tagállamok között – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: az ezt képviselők hangja rendkívül erős volt a tanácskozáson.

Ennek elhárítása és kivédése lesz az elkövetkezendő hetek feladata és erről is szól majd az előre hozott márciusi uniós csúcsértekezlet – tette hozzá Orbán Viktor.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Igen, elértétek !!! A " kitüzött " cél az volt, hogy Matolcsival,
Lázárokkal, Rogánokkal, Szijj-Ártókkal, Vajnákkal, Mészárosokkal,
kilopjátok az ország vagyonát, ellopjátok a nyugdijasok spórolt pénzét
megteremtettétek a diktatúrát, eltöröltétek a jogállamiságot, bebetonoztátok
magatokat minden állami pozicióba, és romba döntöttétel a szociális hálót,
4 milliót állampolgárt, családok százezreit koldussorsa itéltetek. Gratulálunk !
Mint egy régi Kovács Kati slágerben:
" - Most kéne abbahagyni, most kéne elfutni, elrohanni, érzem,
hogy holnap már többet nem lehet..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
1. Így, hogy ismerem az eredményeiket, szomorú vagyok, hogy ezek voltak a céljaik!
2. Ha ezek voltak a céljaik, akkor nagyon-nagyot hazudtak a választásokkor, mert nem ezt ígérték!
3. Azért az nagy aljasság, hogy a haza és a nép ellenes támadás volt a céljuk!
Hari
Szófosás, mint mindig, csůrés csavarás, hogy a végén mindig az ő sikere jöjjön ki. Logika-nem számít. Az egyszeri magyarnak és a fanatikusoknak ez kell, ezt jól megtanulta, sajna. Panem et circenses, de a panem időnként elmarad.
Hellcat
A cím alapján azt hittem megvannak végre az egyéni számlák vagy az 1 millió új munkahely.
kukac50
Elértétek! Több mint 20 évvel ezelőttire romlott az életszínvonal!
Eladtátok a földet az árát elloptátok.
Tönkre tettétek az oktatást,pedig az unió adott rá pénzt.
A kórházakba nincs pénz,mert ellopjátok ebből lett szíjártónak rogánnak vagyona?
Julius62
Sajnos a ˇ vakkomondorˇ az sánta kutya is lett. A FITYISZ nemzeti- papagáj eldarálja az aktuális hazugságait a lakosság megmentéséről-megvédéséről. Aki figyeli észre veszi; ugyanazokat a szavakat használják a szószólóik is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.