Egyre több ország látja be, hogy az illegális bevándorlás ügyében kizárólag a magyar megoldás életképes – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke a Spiegel online-nak szerdán adott interjújában a múlt heti brüsszeli EU-csúccsal kapcsolatban úgy nyilatkozott: "egyre több állam- és kormányfő érzi hibásnak Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a kijelentéseit, hogy a menekültkérdés tisztán német probléma", a menekültválságot "nem lehet kerítésekkel megoldani". Martin Schulz hangsúlyozta az európai szolidaritás fontosságát "a kelet-európai országokban, de máshol is".

Szijjártó: egyre többen látják, hogy Orbáné a jó megoldás

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Martin Schulz jól láthatóan eldöntötte, hogy nem foglalkozik a valósággal, a brüsszeli irodája úgy tűnik, túl messze van a migrációs útvonal országaitól". Ha az EP-elnök foglalkozna a tényekkel, akkor láthatná, hogy annak, amit mond, éppen az ellenkezője igaz. Egyre több ország látja be, hogy az illegális bevándorlással kapcsolatban kizárólag a magyar megoldás életképes – magyarázta.

A külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország megvédi a saját és a schengeni zóna külső határát, ezzel vállalva szolidaritást, hiszen "rajtunk keresztül egyetlen illegális bevándorló sem érkezik sem Németországba, sem Svédországba, sem Ausztriába". Magyarország mindig amellett érvelt, hogy a bajban lévőknek a válságrégiókban kell segíteni – közölte.

Szijjártó Péter arra is reagált, hogy Matteo Renzi olasz miniszterelnök a Právo című cseh napilapban szerdán közölt interjúban azt mondta: reális mérlegelés tárgya, hogy az Európai Unió a jövőben csökkentse a négy visegrádi ország támogatását, ha azok továbbra is elutasítják a menekültek befogadását. "Nincs szó fenyegetésről, ahogy ezt valaki minősítette, hanem egy teljesen nyílt és reális mérlegelésről" – vélekedett Matteo Renzi, hozzátéve: az uniós tagság "a közös értékek vállalásáról és a kölcsönös szolidaritásról szól".

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban kijelentette: az olasz miniszterelnök "a tévedések labirintusába kormányozta magát". Felszólította, hogy "csak azért, mert ő rossz úton jár, ne azokkal akarja megfizettetni a számlát, akik tisztességesen betartják a közös szabályokat".

A külügyminiszter emlékeztetett: Magyarország az európai előírásokat betartja, a határokat megvédi, "ellentétben Olaszországgal".

A kohéziós források pedig járnak Magyarországnak – közölte. Kifejtette: a Magyarországra érkező uniós források minden harmadik forintja magyar adófizető forintja, amit befizetünk az unióba, ezenkívül megnyitottuk a piacainkat, nyugati cégek óriási profitra tesznek szert Magyarországon, több tanulmány szerint "minden egyes nyugat-európai ország által befizetett euró után a közép-európai államokból 1,25 eurót visznek haza a nyugat-európai vállalatok".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
A bukott balhátvéd, meg a futsall mágus majréznak a menekültektől, mert szerintük potenciális terroristák. Pedig ha jól körülnéznének, láthatnák, hogy a terroristák már régóta itt vannak közöttünk. Van amikor TV székházat gyújtogatnak, tömött, rendezett sorokban háborús harckocsival mennek szembe a rendőrökkel, van amikor csak állami hivatalban bandázva akadályozzák, hogy állampolgári jogaikkal éljenek az emberek. A köpcös vezír előbb itthon tiporja el a nép ellenségeit, aztán menjen óbégatni az Unióba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Az a helyzet kakastaréj, hogy az a kerítés az unió szégyene és nem a jó megoldása. Ha most 2016 ban lennének a csatlakozási tárgyalások, Magyarországot fel se vennék az unióba. Ezen kéne csendben elgondolkodni peti bohóc, ahelyett hogy mindenkit leugatsz.
evacica
Arra biztos, hogy az országot teljessen tönkre tegyék.
Lepényleső
Legjobb példa erre a körülötte lévő bagázs? Mire jó ez a megoldás? Rablás,elnyomás,lopás?
nyanya001
Aki megveszi az államkötvényt, az a jó bevándorló,
ezeket az sem érdekli, ha az illető úgynevezett alvó terrorista !
Hari
Ha az a jó megoldás, hogy a problémát, megoldás helyett a szomszédnak atsuvasztani, akkor Magyarország lehet példakép. A baj az, hogy ez dominoelv alapján visszarug , és minden újra termelődik. Ez csak azt bizonyítja, hogy közmegegyezés és összefogás nélkül újra termeli a pillanatnyi álmegoldasokat . Ebben valóban nagyok vagyunk, de valamiért az unió nem partner. Ki tudja miért?
egyvandor
Na mesélj suttyó kik azok az egyre többen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.