Mintegy húszezer bevándorló rekedt Görögországban, miután a balkáni államok szigorították az ellenőrzést. A görög-macedón, a szerb-macedón és a szerb-horvát határon is tömegek vesztegelnek – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

Felidézték, hogy a görög-macedón átkelőnél a hétvége óta az afgánokat nem, csak a szíreket és irakiakat engedik tovább, azokat, akiknek fényképes személyazonosító okmányuk van. Az M1 tudósítója szerint Görögországban Szaloniki térségében a legsúlyosabb a helyzet. Ott a becslések szerint több mint hétezer migráns torlódott fel, de közvetlenül a görög-macedón határnál is legalább három és félezer migráns várakozik.

Több ezer migráns vesztegel Európa belső határainál

Az M1 híradójában elhangzott az is, hogy délelőtt mintegy nyolcszáz szír és iraki migránssal indult el egy vonat Macedónia felé, de azt rövid idő múlva feltartóztatták őket a macedón hatóságok. Napközben bevándorlók egy csoportja egy közép-görögországi autópályán akadályozta a forgalmat.

A macedón-szerb átkelőnél is mintegy ezren vesztegelnek, többségében afgánok, de több száz szíriai és iraki is van köztük. Mindemellett a szerb-horvát határon is egyre feszültebb a helyzet – hangzott el az M1-en. Mint a tudósító elmondta: itt szerdán napközben tüntettek is a migránsok, akik napok óta várnak, hogy továbbutazhassanak Nyugat-Európa felé.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Akkor vesztegeljenek!
Ha megunják, forduljanak vissza.
Szókrakész
Akkor vesztegeljenek!
Ha megunják, forduljanak vissza.
Lepényleső
Életerős embereket nem lehet rábírni,hogy megvédjék hazájukat,máshol keressék boldogulásukat? Hasonló vándorlás mely európai országra mutat?
Cicero
Azt is hozzátette a propaganda ocsmány csatorna vajon,hogy orbán orosz barátja napalmmal bombázza őket,csakhogy idejöjjenek?!
Peller Anikó
@kikero: nem azért bombázza őket, hanem hogy mihamarabb telje süljön az álmuk és mehessenek allakhoz.
silber13
@Peller Anikó: Mert ha neked "kikero",meg " allak" akkor szerinted biztosan "Kaplin " az a valahai színész és "Albert Svájker" a néhai orvos- művész! Nagy a te szellemi toprongyosságod!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél