Jobb külön-külön cselekedni, mint együtt tétlennek maradni – fogalmazott az illegális bevándorlás európai uniós kezeléséről szólva Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán: nem csinálunk Európát Magyarországból

Hangsúlyozta: Magyarország volt az első nemzetállam, amely önállóan cselekedett, ezért ma Magyarország a legvédettebb állama az EU-nak.

A kormányfő az interjúban érthetetlennek nevezte, hogy Görögország miért tűrte, hogy Törökország felől milliószám lépjenek át a területére ellenőrzés nélkül. Az is érthetetlen szerinte, hogy a szigetekre érkezőket a görögök miért szállították tovább a szárazföldre.

Orbán Viktor úgy összegzett: Görögország megsértette a schengeni megállapodást, mégis "valakik", például a németek, állandóan megvédték.

Orbán ezek után rátért arra, hogy a migránsok Magyarországra nem léphetnek be ellenőrzés nélkül. "Itt nem lesznek kerítésáttörések, nem fognak vadászni mindenfajta bandák feleségeinkre, lányainkra". Orbán szerint ha ennek a jelét látják, "a csírájában el fogják fojtani".

Nem csinálunk Európát Magyarországból

- jelentette ki a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy "ebből a szempontból nem csinálunk Európát".

Orbán a kerítésről azt mondta, hogy egyszerre készül a kormány a határzár megerősítésére és új szakasz kiépítésére. Ha a macedónok nem bírják tartani a saját határukat, akkor Magyarországnak meg kell védenie a saját határait. Nem tudjuk, hogy a románok meg tudják-e állítani a migránsokat, így a kormány két-három hét alatt fel tudja húzni a kerítést a magyar-román határon, az anyagokat már megrendelték ehhez.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Orbán: nem csinálunk Európát Magyarországból."
Európát nem csinálunk Magyarországból.
Akkor mit csinál belőle Balkánt ,vagy maffia államot?
Milyen jó lenne ha egy szer már hazánk Európához tartozna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@1magyar: - azért diktátor országába ritkán szoktak menni emberek a jobb megélhetés miatt.
Érdekes módon magyarok is.
Diktátoroktól menekülni szoktak, mint pl. innen...
verőce21
Egy dologtól zárkóztunk el, az ellenőrizetlen beáramlástól.
Jelenleg is nyitva vannak a kapuk, be lehet lépni. Hányan érkeznek a kapukon? Nulla. Inkább átvágják a kerítést a kapuktól párszáz méterre.
1magyar
@verum: Mivel ráerőlteti a saját népére és a többi eu-s államra a muszlimokat majd fognak menekülni, csak idő kérdése. Még a magyarok is hazajönnek, mert nap mint nap nem lesz biztonságban az életük.
verum
@1magyar: - azt el tudom képzelni, hogy onnan eljönnek a magyarok, de hogy nem haza jönnek, azt igen nagyon erősen feltételezem.
Mert egy külső inváziónál egyáltalán nem jobb egy belső diktatúra.
1magyar
@verum: A belső diktatúra vagy enyhül vagy tesz a nép ellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.