Finoman szólva sem túl illusztris az a társaság, ahová Orbán Viktort a Die Welt, Németország egyik mérvadó konzervatív lapja sorolja.

A cikkben a magyar miniszterelnököt egy lapon emlegetik Marine Le Pennel, aki kvázi főkolomposként szerepel az európai antikapitalista politikusokat ábrázoló képen.

Orbánt Európa újkommunistái között emlegetik

(A kép szereplői, balról jobbra: Andrej Danko (Szlovákia), Frauke Petry (Németország) Marine Le Pen (Franciaország), Geert Wilders (Hollandia), Orbán Viktor (Magyarország)

A Welt cikkében azt fejtegeti, hogy hogy nem csak politikailag, hanem gazdaságilag is veszélyesek a populista pártok, és egy újabb válságba taszítják az európai gazdaságot.

A német lap cikke szerint az „új jobboldali pártok” antikapitalisták és antiglobalisták, ezek az értékek pedig korábban a szélsőbaloldali és szélsőjobboldali pártokra voltak jellemzőek.

Sajnálatosnak érzik, hogy két országban – hazánkban és Lengyelországban - a populisták már kormányra is kerültek. Az Orbánnal szemben megfogalmazott kritikák elsősorban a különadókra, a bankszektor államosítására, illetve az energetikai, kereskedelmi és médiacégek sarcolására térnek ki.

Nincs mögötte igazi teljesítmény

A Welt szerint a jobboldali populisták gazdasági programja csak abból áll, hogy:

a kisemberek védelmező erejeként lépjenek fel. (...) Azokra koncentrálnak, akik félnek attól, hogy valamit elveszítenek

Ehhez pedig pont kapóra jött nekik a menekültválság és a globalizáció "fenyegetése".

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Orbán nem kommunista nem is volt,csak mint mindent éltében érdekből tesz ,lásd pl . legutóbb a Nárcisz kutyát,ha populista számító,néphülyítő érdeke úgy kívánja van kutyája,csakazért,hogy reklámozza magát mint az állatok nagy barátját,megvédőjét,tudjuk mit jelent ha Orbán megvéd valamit,valakit.
Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos,mint Orbán Viktor gimnáziumi KISZ titkár,az apuci Orbán Győző a kőbánya párttitkára,az anyuka Sipos Erzsike néni pártbizottsági munkatárs aki tanítónői hivatását adta fel ,hogy fiacskáját a kis Viktort protekcióval a jogi egyetemre bedugja.
De szép társaság az őt,őket körölvevő ,a hatalomba pátyolgató érdek áruló MSZMP tagok is ,mint Pozsgay Imre ,Szűrös Mátyás,Pintér Sándor,Matolcsy György ,Boros Péter,...és így sorban,de még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy miközben sok százezer kommunista család őszintén hitt a dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig ezek karrierista nyikhajként – a többi rendszerváltó banditához hasonlóan – csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár- rendszert.
A tragédia az, hogy míg a hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat,addig ezek az árulók gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázzák egykori sorstársait, elvtársaikat. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek kellenének, viszont szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senkik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Sokan megtartották a régi neveket. Hofmann Géza(Hofi), Rosemann, Friedmann, stb. Rothschild-et hagyjuk. Meg a -berg-eket. Azt hallottam, hogy az oláhoknál az .escu-ra végződők azok a nálunk -os-ra végződők.
Grafix69
@troppauerhumer: Na ezt kell tudnia mindenkinek és ezt kell látnia is, remek fogalmazás és kiváló érvek sokasága amit felhoztál ,minden szavaddal egyetértek .
eugen4402
@Grafix69: Csatlakozom. @Troppauer remekül összefoglalta a lényeget.
GeoCravker
A Die Welt nem kommunistákról, hanem baloldli eszmékkel élő jobboldali populistákról ír:
http://www.welt.de/wirtschaft/article15318102...

Ha a szerkesztőség nem is tud németül, legalább a google-fordítóbe bedobhatták volna
Mangu
Tetszenek a hozzászólások, de mi közük van a cikkhez, azon kívül, hogy a cikk íróját kellene képbe hozni, mert amit írt az úgy marhaság, ahogy van. Amit "troppauerhumer" írt, azzal pedig mindenki, aki a közélet iránt érdeklődött bármely oldalról is, az tisztában van - nagyon jó összefoglalás.
CHEWBACCA
Áááááááááááááá! Nem új, RÉGI!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél