Nagy erejű robbanás történt vasárnap este Ankara belvárosában, a Kizilay terén – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Helyi televíziós beszámolók szerint feltehetően gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, és ennek következtében sokan meghaltak vagy megsebesültek.

Más beszámolók szerint egy személyautó és egy autóbusz ütközött össze, és ezután következett be a robbanás.

Több jármű és épület is megrongálódott. A helyszínre sok tűzoltót és mentőt vezényeltek.

Még nincs egy hónapja, hogy 29-an meghaltak, 81-en pedig megsebesültek Ankarában egy robbantásos merényletben, amelynek elkövetését a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szervezethez köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport vállalta magára.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@répa: gondolod érdekli az a néhány áldozat, vagy esetleg a busz roncsaira kíváncsi?
Eriksson
Ha a kurdok mérgesek maguk miatt, akkor ne a népet robbantgassák, hanem oda menjenek ahol a döntések születnek.
sokanvagyunk
Nagyon sajnálom a sok ártatlan embert. - Csak kérdezem, most akkor nem biztonságos ország, ahová elvileg nem is lehetne visszatoloncolni?
36
Csúnya magyarsággal. Csinálva van ez az egész. "Zseniális" találmány a terrorizmus. Megfoghatatlan és pont ezért használható fel pl. hatalom megtartásra, megfélemlítésre, gazdasági ellehetetlenítésre, fegyverkezésre, népcsoport megbélyegzésére. Nem hiszem, hogy túl sok túrista látogat el arra felé a nyáron. Görögország is, galyra megy gazdaságilag. Így is kifizethetetlen az adósága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.