Németországban szíriai menedékkérők mentették ki összetört autójából a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) egy politikusát. Az NPD a német szövetségi törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat szerint a nemzetiszocializmussal rokon eszméket hirdet, épp ezért a betiltását kezdeményezték.

Német hírportálok keddi beszámolói szerint a Hessen tartományban fekvő Altenstadtban működő NPD-szervezet vezetője a napokban balesetet szenvedett, autójával fának ütközött. A helyszínen megállt két busz, amelyek szíriai menedékkérőket szállítottak. A menedékkérők a súlyos sérüléseket szenvedett politikus segítségére siettek, kiszabadították autója roncsai közül, elsősegélyben részesítették és vele maradtak, amíg megérkeztek a mentők.

Az esetről elsőként beszámoló Frankfurter Rundschau szerint az illető az NPD helyi listavezetőjeként a két héttel ezelőtt tartott önkormányzati választást felvezető kampányban mindenekelőtt a menekültek, menedékkérők elleni hangulatkeltéssel igyekezett szavazatokat gyűjteni. A Bild című lap szerint az egyik ismert közösségi portálon kialakított oldalán a többi között az olvasható, hogy meg kell állítani a menedékkérők áradatát, a "hajó megtelt", és hogy az "integráció népirtás". Pártja a szavazatok 10 százalékával a 7. helyen végzett, 4 helyet szerzett a képviselőtestületben.

A Bundesrat szerint az NPD nem csupán a nemzetiszocializmussal rokon ideológiát képvisel, hanem államellenes tevékenységet végez, aktívan szembehelyezkedik a demokratikus berendezkedéssel, és mindezért fel kell számolni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Németországban szíriai menedékkérők mentették ki összetört autójából a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) egy politikusát. Az NPD a német szövetségi törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat szerint a nemzetiszocializmussal rokon eszméket hirdet, épp ezért a betiltását kezdeményezték."

Ez most nagyon kell.
Még több ilyen cikket.

Hátha megszeretjük a migráncsokat.
Mert ők még egy neonácit is megmentenek, olyan aranyosak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.