Kőolajszármazékokat találtak csokoládényulakban Németországban. A Foodwatch nevű fogyasztóvédelmi szervezet 20 vizsgált termék közül nyolcban azonosította a rákkeltő aromás ásványi olajokat.

A labortesztek során nem csak az olyan szupermarketláncok olcsó sajátmárkás termékeiben mutatták ki a veszélyes anyagokat, mint a Lidl, a Penny és az Aldi, de drága, márkás és drága Lindt, Feodora és Niederegger csokik is megbuktak.

Extrém magas telített ásványi anyag tartalmat mérte a Lidl Favorina nevű és a Penny Douceur márkanevű nyulaiban.

A fogyasztóvédelmi szervezet szerint a teszt rámutatott, hogy az élelmiszeriparban továbbra sincsenek megfelelően ellenőrizve, ami a káros hatású ásványi olajok használatát illeti – írja a Bild.

Az élelmiszeriparban a benzinkészítés melléktermékeként keletkező ásványi olajokat pékáruk, édességek és gyümölcsök felületének fényessé tételéhez használják

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Nem érdekes hogy ezt azután adják ki hogy már kint vannak a boltokban és sokan már meg is ették??? Éljen a gyógyszeripar. hurrááááá ikötelet nekik.
Szókrakész
@qxy: Pont ez ugrott be nekem is.
Miért húsvét után nyomják a hírt?
Mikor már mindenki megvette, megette?
qxy
@Szókrakész: Mert így tuti hogy sokan szaladnak a dokihoz. .-
Dokikám vizsgáljon ki nincs e valami bajom?
.- Az van baj az van . sok a pénze és hordja csak ide ha nem is beteg akkor majd lesz nyugi mindenre vagy gyógyszer Igaz nem hat de drága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.