Őrizetbe vették azt a fiatalembert, akit a brüsszeli metró kameráinak felvételén láttak a több ember halálával járó öngyilkos merényletet elkövető Khalid el-Bakraoui mellett – írta a De Standaard flamand nyelvű belga napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva pénteken.

Elfogták és őrizetbe vették azt a gyanúsítottat, akit a hatóságok tájékoztatása szerint a rendőrség felismert a brüsszeli metró biztonsági kameráinak felvételein. A péntek reggel Brüsszel Forest nevű negyedében tartott rajtaütés során előállított fiatalembert nem nevezte meg a rendőrség.

Korábbi sajtóhírek szerint ketten követhették el a maelbeeki merényletet, mivel a már azonosított Khalid el-Bakraoui mellett a rendőrség tájékoztatása szerint a biztonsági kamerák rögzítették, hogy egy nagy táskát cipelő ismeretlen férfi volt az öngyilkos merénylő társaságában a metróállomáson, nem sokkal a robbantás előtt.

A rendőrség azt feltételezte, hogy a második gyanúsított nem vett részt a robbantásban. Egyes hírek szerint a férfi nem is szállt fel a metróra Khalid el-Bakraouival.

A hatóságok szerdán azonosították a metróban robbantó Khalid el-Bakraouit, akinek a testvére, Ibrahim egyike volt a repülőtéri merénylőknek.

A belga rendőrség elfogott hat embert csütörtök éjjel Brüsszelben, a két nappal korábbi, 31 halálos áldozatot követelő merényletek nyomozása keretében.

Hármat közülük Brüsszel kellős közepén, a főügyészség közvetlen közelében állítottak elő, míg a másik három személyt a belga főváros Jette és Schaerbeek nevű negyedeiben fogták el. Kilétükkel kapcsolatban további részleteket nem árultak el.

A belga rendőrség továbbra is keresi azt az embert, aki a megtámadott Zaventem nemzetközi repülőtér biztonsági kameráinak felvételein, az öngyilkos merénylők társaságában látható.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, a sebesültek száma pedig háromszáz felett van.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
A belgák, az EU, az EP szégyene, hogy közvetlen "tőszomszádságukban" éltek, működtek a tenoristák hosszú ideje.
Még a végén kiderül, hogy EP-s belépőjük is volt és az európai Biztonsági Tanács ülésein tanácsadók voltak.
lópicigáspár
@Szókrakész: Abból kiindulva, hogy a "mi" Árpinknak is van belépője a "mi" Parlamentünkbe, semmi meglepő nem lenne, ha az EP-be szabadon ki-be járhattak volna.
Szókrakész
@lópicigáspár: Ma már tényleg nem tudni, hogy ki kivel van.

Ha a tenorizmus miatt 9-10 év sittre ítéltet csak úgy elengedik, mert éppen jól jön egy ilyen bulihoz, akkor mit gondoljak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.