Mélyen el kell gondolkozniuk a szaúdi férfiaknak a legújabb statisztikák és kutatások eredményein. A szaúdi nők körében bekövetkező népszerűség-csökkenésük ugyanis arra mutat rá, hogy mégsem vált be a több ezer éves, nőelnyomó minta, ami szerintük a jól működő, erkölcsös társadalmat, jólétet és…

Feltöltő: Kalechtor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Kalechtor: Ja, az aranykalitkaban sem mindig szol szepen a bulbul madar ha ngja...Nem csoda, hogy rauntak a nok a kizsakmanyolasukra...:o)))
Az lesz a szep, ha majd egyszerre levetik a burkat, es a ferjek meglathatjak, hogy nemcsak egy fekete vaszonlepel a feleseguk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@RonaGyuri: Tudom, de peldaul akik itt elnek es dolgoznak, otthon is fejkendoben vannak hosszu ujju ruhaban, altalaban sotet szinuben. Igaz, nem burkaban, a feketeben, de gyakorlatilag becsomagolva. Van itt egy kedves csaj, mar 3 gyereke van, kb. 28 eves, tudtam, hogy muszlim, de mar itt szuletett, banktisztviselo, ismerem kb. 10 eve, de csak az utobbi egy evben kezdett el hordani mindenhova fejkendot, ami az arcat is eltakarja... Mikor udvariasan megkerdeztem, hogy nem szolnak ezert a munkahelyen, mondta, hogy nagyon szenved, mert MUSZAJ a teljes arcat megmutatni a bankban, pedig ez ot most mar nagyon zavarja...Persze, nem tudom, mitol melyult el a vallasaban, de azert erre kivancsi volnek.
RonaGyuri
@karma1: há tudod rövidebb hosszabb ideig 10naptól - bő évig dolgoztam már egy-két arab országban, de mindenütt az volt a szokás - sőt az előírás -, hogy csak akkor, ha elhagyja a lakást, házat!
csa-csa
"Egy szaúdi házasságban eddig a férj szava volt a törvény,..."
azért javarészt sajnos ma is így van!
messze van még az az idő...
Kalechtor
@RonaGyuri: Te biztos jobban belelátsz, mesélhetnél róla, mi a szokás "otthon". Egyébként szerintem sem rohamos a változás; viszont az eddigiekhez képest lassan de biztosan tapasztalható némi lassú előrelépés.

Ebben segít az internet is, olvastam róla, hogy a nők számára tájékozódási alapot nyújt. Ha látják, hogy létezik más minta is, jobban fel merik emelni a szavukat a méltatlan bánásmód ellen.
RonaGyuri
@Kalechtor: Kár gúnyolódni! Természetesen erről sem lehet velük beszélgetni, de onnan tudom, hogy a bevásárló-központokban a legnagyobb európai divat cégek legújabb divat szerinti cuccaival vannak tele. Azoktól kérdeztem meg, hogy minek kellennek ezek a még nekik is méregdrága cuccok, mikor senki sem láthatja. Nos ők meséltek a szokásokról.
Kalechtor
@RonaGyuri: Írásban biztos nem jön át, de nem gúnyolódni akartam.
Mindig az információk megismerése a célom, tényleg érdekelt a dolog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.