A nemzetépítés egyik fontos állomásának voltunk szemtanúi – állította Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel szerdán Szabadkán közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyet megelőzően aláírták a magyar kormány által támogatott vajdasági terület- és gazdaságfejlesztési program első sikeres pályázatának szerződését.

A program a 2016-2018-as időszakra vonatkozik, a keret nagy részét, közel 30 milliárd forintot egy hitelprogram teszi ki, a maradék húszmilliárd vissza nem térítendő állami támogatás. A program lebonyolítását az erre a célra létrehozott Prosperitati Alapítvány végzi. Az első pályázatokat január 31-én írták ki, az első szerződést pedig szerdán Orbán Viktor jelenlétében Rekettye Gyöngyi bácskertesi vállalkozóval írták alá, aki jégvédelmi háló kiépítésére pályázott.

Pásztor István kiemelte, hogy az első pályázati körben 2413-an pályáztak, főleg 25 és 40 év közötti vállalkozók, és már a második pályázati kört is kiírták.

A gazdaságfejlesztési programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, a turizmusra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezik, a cél pedig az, hogy megállítsák, illetve visszafordítsák a fiatalok külföldre vándorlását.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mert az itthoni gazdasággal minden rendben van, hasítunk mint a kódis fa...a a gyepet !
A magadéból osztogatnál te eltorzult jellemű !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@lópicigáspár: AHOGY GYÜTT,MENNYEN-üres valamivel-mondanák a végeken-nekem az nagyon tetszene ha a magyarok a saját nevükben mi hamarabb seggberúgnák a szuverinitásuk érdekében a furmányos teknőst és maffiózóit.
kkalman
Olyan nagy örömmel tölt el, hogy tudunk adni végre a szegény vajdasági magyaroknak 50 Mrd-t, miután hat év alatt sikerült rendbe tenni az oktatást, az egészségügyet, a rokkantak már nem rokkantak, a közmunkások is jobban teljesítenek, sikerült igazságosan elosztani a trafikokat, a kaszinókat, a földeket,...
Borsodi
Mért csak ötven? Elvégre megtehetjük Svájc már írígykedve néz ránk,meg előztük.A magyarok annyira jól élnek,hogy a boldogságtól sírnak.
www.youtube.com/watch?v=mo9Nii4JUBo
kukac50
Előbb a kórházakat iskolákat tegyék rendbe! A megélhetési létminimum alatt ne kereshessen kevesebbet senki! A rokkantaknak adják vissza amit elvettek Tőlük!
Ha marad pénz akkor ami marad oda adhatják!
Lázár ne hivatkozzon arra,hogy nem tudnak béremelést adni, első a Hazánk Népességének problémáinak megoldása! A reformok működnek ennek reklámozására van pénz?
Akkor legyen a belföldi gondok megoldására is! Mészáros Lőrinc és családja olyan sok adót fizetett be,hogy abból finanszírozni tudják az iskola helyzetét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.