Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns továbbra is felhasználja a Rolling Stones dalait kampányeseményein, bár a zenekar szerdán közleményben kérte, hogy ne tegye ezt.

Trump csütörtök esti rendezvényén is elhangzott a You Can't Always Get What You Want (Nem mindig kaphatod meg, amit akarsz) című Stones-szám.

A New York-i milliárdos az amerikai CNBC tévécsatornának elmondta, hogy joguk van a dalok használatára.

"Sok számot használunk fel, megvannak a jogok, mindig megvásárolom őket" – közölte a CNBC-vel.

Az elnökjelölt-aspiráns, aki rendszerint egy-egy Stones-világsláger ritmusára vonul fel a kampányrendezvények színpadára, a brit zenekarnak arra a levelére válaszolt, melyben kijelentették, sosem adtak engedélyt, hogy Trump kampányában a dalaikat játssza. Azt kérték, "azonnal hagyjon fel zenéjük mindenféle használatával".

A CNBC kérdésére azt is elmondta, hogy se neki, se a stábjának "nincs semmi gondja" az együttessel. "Szeretem Mick Jaggert, szeretem a dalaikat" – hangsúlyozta.

Nemcsak a Stones tiltotta meg Trumpnak, hogy zenéjével kampányoljon, Adele brit popsztár, Steven Tyler, az Aerosmith énekese és Neil Young is tiltakozott dalaik politikai célú használata ellen. Az ő kérésüket Trump tiszteletben tartja.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha nincsen alairt szerzodese a Rolling szamait hasznalni, akkor trump nagyon megutheti a bokajat... Amerikaban nem lehet kilora megvenni egyetlen birot sem, es ott nem viccelnek a szerzoi jogokkal, plane ugy, hogy az egyuttes meg "el"...

trump egy pokhendi bunko, meg a sajat valasztoi koreben kirobbant verekedeseket sem tudja semmilyen szinten sem kezelni, hogy a fenebe akar ez a pali egy vilagbirodalmat elvezetni?
Populista szelkakas... Mindig arra fordul, amerrol eppen a kedvezo szelet kapja...
eugen4402
@karma1: Szerintem sem alkalmas a pasi arra, hogy őt fuvarozza az Air Force One, viszont neki sok pénze van. Amikor jelezte, hogy beszáll ebbe a pokoli játékba, már megvette a világ legjobb ügyvédeit. Aztán megvette azokat is, akik eddig a cserepadon ültek. Aludt rá egyet, és megvette a földet, a vizet és a levegőt...És ha majd a választások után beiktatják hivatalába, küld egy táviratot Jaggernek, és elárulja neki, hogy már régen a Sympathy for Devil a kedvenc száma... :-)
fekete
Mirol is van szo? Mig a SOCAN behajtja a zenei dijat,nem sok mindent tudnak csinalni a zeneszek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.