Aki nemet mond a befogadásra, nem állíthatja, hogy az EU képtelen megoldani a migráció problémáját – jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a Ferenc pápával való pénteki vatikáni találkozót követő sajtótájékoztatón.

Martin Schulz szerint Ferenc pápának Európáról mondott beszédét terjeszteni kell és minden európai fővárosban el kell olvasni, főleg azoknak, akik azt hiszik, a migráció csak Németországra tartozik.

"A több mint 500 milliós Európában nem jelenthet problémát egymillió menekült befogadása, ha megosztjuk a terheket"

- hangsúlyozta.

Az Európai Parlament elnöke úgy fogalmazott, Ferenc pápa az Európa egysége melletti elkötelezettségéért kapott Károly-díj átvételekor mondott beszédében "európai álmait" sorolta fel. Martin Schulz hangsúlyozta, hogy a megvalósítandó álmok közé tartozik az is, hogy

tegyenek a "legaktívabb európai generációt", vagyis a fiatalokat sújtó munkanélküliség ellen.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a sajtóértekezleten azt hangoztatta: azoknak kell elolvasni Ferenc pápa beszédét, akik másokkal ellentétben

"nem teljes, hanem csak részidőben európaiak".

A két uniós vezető egyaránt sajnálatát fejezte ki Ahmet Davutoglu török miniszterelnök lemondása miatt, hangsúlyozva, hogy az EU-val együttműködő partner jelentette be távozását. Reményüket fejezték ki, hogy Davutoglu utódjával is eredményes közös munkát tudnak folytatni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Orbán még a százezer éhező magyar (!) gyereket is leszarja, inkább stadiont épít, meg kilopja a pénzt. Ki csodálkozik azon akkor, hogy majd pont idegenek terhein osztozna ez a görény pszichopata?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@verőce21: Büszke, bátor férfiak. Ilyenek kellenek Európába.
Szókrakész
Akkor Vatikán fogadjon be 1000-2000 migráncsot.
Osszuk szét a terheket!
Ja és a költségeket is.
Vatikán is fizessen 250ezer euró/fő a migráncsokra!!!
Hajrá Ferke!!!
Most legyél vitéz, segítőkész, ...!!!
verőce21
A vízumkönnyítés megadása Törökország részére "öngyilkosság" lenne Európára nézve.
Arról nem beszélve, hogy a brit kilépési népszavazás előtt születne erről döntés...
Merkel itt is nagyot hibázott. "Olyan biztonsági dilemmákba megy bele Európa a rövidtávú vélt céljaiért, amit utána már rendkívül nehéz lesz korrigálni”

Az a furcsa, hogy folyamatosan olyan törvényekről van szó, amihez a vétójog tartozik. Tehát nem is értem, hogy miről beszélnek. Egy rakat ország tisztában van vele, hogy ez őrültség és lehetetlen. Szó sem lehet róla, hogy Törökország vízummentességet kapjon. Törökországnak van szüksége az Unio-ra és nem fordítva!

A migránskérdés nem üzleti kérdés, ahogy csinálják.
verőce21
Megint egy példa arra, hogy az EU politikusai "fordítva" ülnek a lovon...

"Egy EU-diplomata úgy nyilatkozott, hogy ha egy tagország nem hajlandó átvenni migránsokat, akkor fel kell készülnie arra, hogy anyagilag mindenképpen ki kell vennie a részét az ellátásból, nem lehetséges a nulla opció."

Migránst! Nem menekültet!
Még az ENSZ-nak sincsen olyan érvényes egyezménye ami a "kötelező" migránsbefogadásról szólna! Egy adott ország szabadon dönthet arról, hogy befogad-e migránst!
Peller Anikó
Nem, nem nedves sulc, Európának elviselhetetlen gondot jelent, csak neked szaros, meg a féleszű mekergelnek nem jelent gondot, ez ég és föld különbség.

Szétromboljátok az Eu-t és a fasisztoid diktatúrákat segítitek hatalomra barmok.
Bringás
Ezek a fasiszta hazaárulók tönkreteszik Európát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.