Áder János köztársasági elnök hétfőn háromnapos látogatásra Nagy-Britanniába utazik, a Becket Szent Tamás (1118-1170) tiszteletére rendezendő ünnepségsorozatra. Útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Áder János részt vesz Becket Tamás Esztergomban őrzött relikviáinak érkezési ceremóniáján és a szentmisén, amelyet Erdő Péter bíboros-prímás mutat be a Westminster-katedrálisban, illetve ünnepi szertartáson a Westminster Apátságban. A köztársasági elnök Londonban találkozik David Cameron brit miniszterelnökkel, Frances D'Souzával, a Lordok Háza elnökével, Jeffrey Evans Lord Mayorral, a londoni pénzügyi központ, a City polgámesterével és John Gummerrel, a Klímaváltozási Bizottság szakértői testület elnökével.

Becket Szent Tamás egykori canterbury érseket 1172-ben avatták szentté, két évvel azután, hogy a II. Henrik angol királlyal szembeforduló egyházi méltóság mártírhalált halt. Ereklyéit, amelyek 1538-ban kerültek Esztergomba, a Szent Tamás-hegyi kápolnában helyezték el. Becket Tamás együtt tanult Párizsban Bánfi Lukács esztergomi érsekkel, és Becket halála után Lukács érsek templomot épített Becket tiszteletére.

Szabadhegy Péter londoni magyar nagykövet még januárban közölte, hogy nagyszabású rendezvénysorozat keretében mutatják be tavasszal Nagy-Britanniában Becket Szent Tamás Esztergomban őrzött ereklyéit. Az ereklyéket az Angliában őrzött relikviákkal együtt kedden a Westminster-apátság, az anglikán egyház londoni főtemploma fogadja ünnepélyes szertartással, a köztársasági elnöki delegáció jelenlétében.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Remélem hamarosan megjelenő új könyvének a címe a Ripa CSOK közt lesz!
kukac50
Azt hittem Orbán kirúgta azért repül.
nemjoezigy
Én meg azt remélem, hogy nem külön géppel repül, nem nagyon illik egy a környezetvédelemről beszélőhöz!
Persze tudom jól, (a tevékenységéből), hogy a környezetvédelemmel ő csak takarózik, semmi érdemlegeset nem tett, és nem tesz!
36
Amit nem hangoztatnak a fősodratú médiában, mert nem szabad. Nem antidemokratikus és nem szabad idejét múltnak sem tartani, hogy a teljesen külön államként létező City of London-ban nem
az angol polgárok határozzák meg pl. a polgármester személyét(olyan nem létezik, hogy egy pakisztáni származású ember vezesse, helyette, csak is a nagyon is fajtiszta és kék vérű Lord Mayor, Jeffrey Evans Mountevan 4. bárója lehet polgármester, aki nagy szabadkőműves is) nem tartozik a londoni kerületek közé, önálló rendőrsége van. Tehát, Áder János és Erdő Péter nem Nagy-Britanniába ment, hanem a City-be.
jolibaba
Már hétfőn? Biztos? Már a lejárati időt sincs türelme kivárni a főnöknek.?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.