A Liberation hét végi számában a magyar kormány politikájáról és főként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványairól közölt cikket.

A francia baloldali lap szerint "a magyar miniszterelnökre, aki lerombolta az intézményrendszert egészen addig, hogy a jegybank is vazallusává vált, modellként tekintenek az európai nacionalisták" Lengyelországtól Ausztriáig. A tudósító, Florence La Bruyere az Orbán Viktor avagy a szélsőség krémje címmel közölt írásában úgy látja, hogy "az erős államot hirdető, nacionalista jobboldali politikus elbűvöli az európai szélsőjobboldalt" azzal, hogy "lerombolta a demokratikus intézményeket". Ennek utolsó epizódja a Magyar Nemzeti Bank hat "rejtélyes alapítványa" körüli botrány, amelyet a lap szerint a kormányfő megpróbált egy "orwelli törvény" elfogadásával elfojtani, amit végül a köztársasági elnök kezdeményezésére az alkotmánybíróság érvénytelenített, s az alapítványok azóta kénytelenek nyilvánosságra hozni elszámolásukat.

Az ügy részletes ismertetése után a lap megjegyezte, hogy Matolcsy Györgytől, az MNB elnökétől is kértek interjút, de ő "nem élt a lehetőséggel". A Libération úgy látja, hogy a kormányzat központi eleme az intézmények "megfojtása" annak érdekében, hogy aztán könnyebb legyen őket vazallussá tenni, valamint olyan, az állammal párhuzamos szervezetek létrehozása, amelyekre semmilyen állami ellenőrzés nem vonatkozik – írta a Libération.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Megszüntetik az évtizedek óta jól működő intézeteket, szervezeteket. Lesz helyette friss diplomás jogász főnökökkel és bólogató jánosokkal telepakolt lázár birodalom. Mint a kormányablakok. Ott is kell még 10 év mire rendesen prosperálnak.
vs.hu/kozelet/osszes/itt-a-megszuno-allami-hivatalok-listaja-0121#!s28
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
Remélem egyszer,a sok korrupt politikus,meg fizet,minden lenyúlt forintért,de nem börtönnel, ha kiszabadul,ne élvezhesse az összelopott,vagyont.valami fellógatás szerű,bünti jó lenne!.
bence
@telegdilaci: ! De előtte az utolsó Ft-t is elvenni tőlük !
agnes200
Ezek minden értéket tönkretesznek ebben az országban. MINDENT.
evacica
@agnes200: Vagy ellopnak!De sajnos ez a birka nép hagyja!
evacica
@Borsodi: De még a románok se akiket szeretünk lenézni, sokkal tökösebbek a magyaroknál! Romániába már rég bíróság előtt lennének Orbánnal együtt!
kukac50
Bosszantó a Magyaroknak,hogy a Fideszesek ilyen nyíltan lopnak csalnak hazudnak.
A Fidesz már arra sem ad,hogy valamilyen szinten a jó hírüket megőrizzék.
Az igazságszolgáltatás bűne az ilyen eset,mert nem teszik a dolgukat csak segítik a Fideszt.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.