Tömegvekerekedés tört ki csütörtök este az észak-franciaországi Calais-ban lévő menekülttáborban – számolt be az esetről az Euronews. Mintegy 200 afgán és szudáni csapott össze egymással.

A verekedésben több mint 40-en megsérültek, köztük önkéntesek és egy rendőr is.  A sérültek közül három személyt súlyos állapotban szállítottak kórházba, egyiküket megkéselték.

A verekedés résztvevői sátrakat és faházakat gyújtottak fel. Összesen 260 rendőrt és csendőrt és mozgosítottak, hogy megfékezzék a balhét. A hatóságok még nem tudják, hogy miért tört ki a konfliktus.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Ezeket beengedni civilizalt orszagokba?
wagabund
@fekete: azért engedik be őket a franciák, hogy tőlük tanuljanak némi kulturált tüntetést...hát ezt most túljátszották..

majd ha kitoloncolják őket, na akkor lesz nemulass...ez még csak főpróba volt.
36
A Spiegel írt már a francia nyomortáborról? Vagy az illatos és jó és csak a mienk sz...r szagú és rossz.
wagabund
@36: ááááá...ott ilyen nem fordulhat elő...ott minden rendben van...
36
@wagabund: Annyira "rendben van" hogy napok óta látható a TV-ben ahogy a francia rendőr-nem ám legyen szíves és hagyja abba a demonstrációt, meg felemelik a földről a tisztelt tiltakozót és szépen odébb viszik, mint nálunk-hanem mindennel ami a kezében van a rendőrnek, üti vágja a francia tüntetőt. Demokratikusan, péppé verik aki az útjukba kerül. Igaz, náluk szükségállapot van-ott a hadsereg is az utcán lehet, ez csak magyarországon nem lehet, mert fosik az ellenzék, Mohácsot ma is simán megismételné Magyarország-de láttam korábban is hogy a francia rendőrök, nem vacakolnak. Hát, ja. Az is egyfajta demokrácia. Egyébként tetszik. Ha már egyszer dobálózik, gyújtogat a tüntető, csak vágják már pofán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.