Nem kizárt, hogy dominóhatást vált ki Kelet-Európában, ha a britek jövő hét csütörtökön úgy döntenek, hogy elhagyják az Európai Uniót – mondta a Tagesspiegel am Sonntag című, vasárnap megjelenő német lapnak adott interjúban Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter.

A lap honlapján közzétett interjúrészlet szerint Asselborn úgy véli, hogy a britek kilépése megerősítheti az európai integráció ellenzőit Kelet-Európában. A luxemburgi szociáldemokrata miniszter elképzelhetőnek tartja ugyanis, hogy hallgatólagos megállapodás jött létre az egy pártcsaládhoz tartozó David Cameron és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt vezetője között.

A luxemburgi külügyminiszter szerint David Cameron "történelmi hibát" követett el azzal, hogy népszavazást kezdeményezett az uniós tagságról. Asselborn rámutatott: azt a problémát, hogy a britek jelentős részének ellenérzései vannak az Európai Unióval szemben, nem fogja megoldani az sem, ha egy szűk többség a bennmaradásra szavaz.

Jean Asselborn mindazonáltal az interjúban világossá tette álláspontját, miszerint az európai integrációt, "békeprojektet" akkor is folytatni kell, ha a britek kilépnek.

A luxemburgi diplomácia vezetője arról a véleményéről is beszélt a lapnak, hogy ha a britek a kilépésre, a Brexitre szavaznak, akkor szó sem lehet újabb tárgyalásokról, hogy mégis bent maradjanak.

"Az újratárgyalás nem opció, ha másért nem, hát azért, mert tiszteletben kell tartani a demokratikus döntést. Ha a britek a Brexitre szavaznak, akkor a Brexit be fog következni" – jelentette ki.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Hőzönghet orbánc akárhogy (Magyarországi joban teljesít), mi csak rosszul járhatunk a britek kilépésével.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sceptique
@prime777: A "szagértök" szerint az € vesztene az értékéböl, ezzel riogatják a briteket, hogy nagyon nehéz lesz a kilépés után eladni megdrágult a portékájukat az unióban! Nem a brit-ek járnának rosszul, hanem az EU! Ezért költ sok pénzt a "brexit" ellen ipropagandára az EU!
prime777
@sceptique: Tény,hogy az EU sem járna jól,ebben egyetértek veled,mert egy nagy "befizetőt" vesztene el.
Viszont az angoloknak sem lenne ez egy leányálom.
Volt annak idején egy British Empire.
A fél világ a gyarmatuk volt.
Volt egy mondás,hogy a brit birodalomban a nap sosem megy le.
Mert hát akkora volt,hogy valahol ebben a birodalomban mindig nappal volt,ahogy a föld forgott. :-)
Most meg maradtak egy kis szigetország.
Tehát ezek a dolgok benne vannak a brit lelkekben,most meg itt van Brüsszel az EU-val és nekik diktálnak.
Lenne nekik okuk kilépni,már csak ez miatt a jogos nemzet tudat miatt.
De én még mindig biztos vagyok abban,hogy maradnak.
advocat
Verőcze. Az oroszok minket elfoglaltak. Mert ugyebár a háborút mi kezdtük. Ellenük. És az elfoglalt terület a hódítóé. Mi a bűne ebben a nyugatnak? És mi a helyzet a volt kelet-németekkel. Őket is odadobták?
advocat
Ja! És lépjünk ki! Tegyék a pénzüket ahova akarják.
Bringás
Be vannak tojva az EU Európa ellenes vezetői, mert lehet, hogy a kilépés helyett inkább őket zavarják világgá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.