Várhatóan rövid időn belül megkezdődnek a kiválási tárgyalások Nagy-Britannia és az Európai Unió között – jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke péntek reggel, miután egyértelművé vált, hogy a kilépés támogatói nyertek az EU-tagságról kiírt brit népszavazáson.

"Nagy-Britannia úgy döntött, hogy a maga útját járja. Úgy gondolom, a ma reggeli gazdasági adatok megmutatták, hogy ez rendkívül nehéz lesz" – közölte Schulz a ZDF német közszolgálati televíziónak adott interjújában.

Az uniós parlament német elnöke elmondta, arra számít, hogy a kiválási tárgyalások hamarosan meg fognak kezdődni a felek között.

Martin Schulz kitért a font árfolyamának meredek zuhanására is, és megjegyezte, nem szeretné, hogy az euró is hasonló gyengülést szenvedjen el.

A péntek reggeli hivatalos adatok szerint a brit választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százaléka pedig a bennmaradásra.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
szép okoskodás, kár hogy elhamarkodott!
Csizmás Kond
..épp az ilyen taknyok miatt menekül aki tud a közösségből és még nekik jár a pofájuk ???
Jozefina
Igaza van Martin Schulz-nak!!! A férgesétől mielőbb szabadulni kell!!!
Peller Anikó
Nnna, sar mekkergel, jól elintézted Európát. A brittek most szorosabbra fűzik a kapcsolataikat az amcsikkal, kihajigálják a férgessét josepina, visszakapjuk a füstösöket és jó ha nem dobálják ki az összes magyart is akár. A forint is zuhan kitudja hol áll meg, kit hogyan talál meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.