Európának le kell vonnia a Nagy-Britannia EU-tagságáról tartott népszavazás tanulságait – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján, a brit referendumra reagálva.

A tárcavezető hangsúlyozta: az első ilyen tanulság, hogy "az emberek véleményét meg kell hallani, még Brüsszelben is". A második, hogy nem lehet következmények nélkül olyan politikát folytatni, amely figyelmen kívül hagyja az európaiak véleményét vagy szembemegy az akaratukkal – vélekedett.

Közölte: mindenki érdeke az erős Európa, de ez csak akkor valósulhat meg, ha a súlyos kihívásokra igazi megoldásokat ad az unió, mert akkor nem lehet erős Európa, ha olyan válaszokat ad, amelyek meggyengítik a tagállamokat és az uniót.

Szijjártó Péter további tanulságnak nevezte, hogy Európában el kell jönnie az őszinte politika korának. Hozzátette: az elmúlt időben képmutató és a politikai korrektségre irányuló, nem őszinte politikát folytatott az EU, és ennek következménye, hogy sok kihívásra, válságra nem tudott helyes válaszokat adni, így a válaszoknak tagállami szinten kellett megszületniük.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Azt mondja a zselés fejű,hogy azt emberek véleményét meg kell hallgatni még Brüsszelben is.
Kérdezem, hogy a magyar kormány miért vár el olyat másoktól, amelyet ő nem tesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
@koszpeko: tudom... minden egyes elkuldott valaszt megbanok ilyenkor, pont ezert. Kicsit ugy erzem magam, mint Don Quixote. De tul morcos vagyok ahhoz, hogy csondben maradjak.
koszpeko
@sziha: Megértem.
Én se tudom a hülyeséget szó nélkül hagyni.
Csak tudnám hol vannak az "okos,értelmes" fidesznyikek (az itt komentelő bértrollok nem beleértendők) akikkel normális vitát lehet lefolytatni.
sziha
@koszpeko: volt mar olyanhoz is szerencsem. Az legalabb egy ertelmes, egeszseges vita volt, belattuk mindketten, hogy teljesen maskepp latjuk a vilagot, pont. De ezek az egybitesek (itt) tenyleg csak trollkodni jarnak ide. Hogy a kannibalok mondjak rajuk, hogy jo emberek voltak.
Jozefina
ez a nyikhaj fordítva ül a lovon!!! orbánnak és bandájának kellene odafigyelni a brit népszavazás eredményére!!! Ezt pedig nem teszik, mert ők is hasonló útra terelik a magyarokat, hazug, álságos politikájukkal.
Fradigege
Aztán haza ment Dunakeszi Gyártelepre csobbanni a 167 milliós telkére. Majd pukkantott egy limonádét. Fürcsi után kidobta a melegítő gatyáját, amit a dubai sejktől kapott. Értéke:125 ezer dollár.
krumpli
@koszpeko: Szebb jövőt ! Ide nekünk Putyint :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.