Megvonta Nagy-Britanniától a hosszú futamidejű államadós-kötelezettségek lehetséges legjobb, "AAA" besorolását hétfőn a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a brit EU-tagságról tartott népszavazás után – amelyen a többség a kilépésre voksolt – romlani fog a brit gazdaságpolitika kiszámíthatósága, stabilitása és hatékonysága.

A nemzetközi hitelminősítő hétfő este Londonban bejelentette, hogy az eddigi "AAA"-ról két fokozattal "AA"-ra rontotta a hosszú távú szuverén brit adósbesorolást, és az új osztályzaton is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

A brit államadósságot a három nagy hitelminősítő közül már csak a Standard & Poor's tartotta nyilván "AAA" osztályzattal, a Fitch Ratings és a Moody's Investors Service már korábban megvonta Nagy-Britanniától ezt az elit besorolást.

A Moody's a múlt héten negatívra rontotta a brit adósosztályzat kilátását, szintén a népszavazási eredményből eredő kockázatokra hivatkozva.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Megvonhat amit akar.Ezek akor is csak Hollywood bohocai a vilagban,kik kozelebe sem
johetnek a UK-nek.
karma1
@fekete: Akkor Magyarorszag miert pedalozik annyira, hogy elnyerje "Hollywood bohocai"-nal a minel jobb minositest?
Szoljal odafont, hogy hulyek ulnek a kormanyban, le kell sz@rni a Moody-t, meg a tobbit...
Mindenesetre megvan a velemenyem arrol az orszagrol, aki egy ejszaka alatt kepes volt annyi fontot vesziteni, mint a 15 eves EU-s befizetese lett volna...Milyen gazdasagi szakemberei vannak? Es meg csak tervuk sincs arra, hogy hogyan tovabb, ezt sem tudjak, mit akarnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.