Az 1956-os lengyelországi és magyarországi események megmutatták a kommunista hatalom gyengeségét, a megtorlás ellenére akkor világossá vált, hogy ez a hatalom meg fog bukni – mondta el Áder János köztársasági elnök kedd délután Poznanban, miután Andrzej Duda lengyel köztársasági elnökkel találkozott.

"Mi volt a bűnük azoknak, akik 1956-ban Magyarországon utcára vonulóknak?" – tette fel a kérdést az elnök, majd megállapította: szabadságot, demokráciát, jobb megélhetést akartak.

"Hiába fojtották vérbe a magyar forradalmat, a lengyelek és a magyarok számára, a világ valamennyi polgára számára akkor világossá vált, hogy a kommunista hatalom meg fog bukni, mert hazugságra, elnyomásra épül" – jelentette ki.

Áder János a lengyel elnök meghívására az 1956-os poznani munkásfelkelés 60. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésekre érkezett a nyugat-lengyelországi Poznanba.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Az erős kommunisták a Fityiszben vannak: Sintér elvtárs, Kövér elvtárs, Orbánc KISZ-titkár elvtárs és MSZMP-ügynök elvtárs.
Stb... stb., adinfinitum, ad nauseam, PFUJJJ!
justhpeter
Sajnálom, hogy Áder beáll ebbe a mérhetetlenül primitív történetbe. Teljesen méltatlanná vált a posztjára.
namihami
@justhpeter: Nem vált azzá. mert soha nem is volt rá méltó. Csak egy szimpla cseléd a Gazda gondos és féltő keze alatt, utasításainak szolgai végrehajtója.
A magyar miniszterelnöki posztot betöltők frusztráltságát (nézd végig mindet) az okozza, hogy egy olyan EMBER után kéne ezt a posztot betölteni (betölteni-rájuk használva még a szó is nevetséges), akit Göncz Árpádnak hívtak.
Nem lehet csodálkozni rajta, hogy állandó kisebbségi komplexussal élnek és meg nem felelési kényszerük van. Okkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.