Tetőzik az idegengyűlölet Nagy-Britanniában a Brexit-népszavazás után, a kampány csak olaj volt a tűzre, a rendőrség szerint 57 százalékkal nőtt a rasszista támadások száma. Bár Orbán Viktor szerint a Brexit-eredmény a britek jogos félelmeiből következett, ezeket a félelmeket most a lengyeleken és a magyarokon is leverik – írja a hvg.hu.

Valami már most nagyon megváltozott, emberek, akik eddig békésen éltek egymás mellett, most ellenségesen, gyanakvóan kezelnek másokat. Egyre több ellenséges arckifejezést látok péntek óta. Haragudni sem tudok rájuk, mivel nem az ő hibájuk. Néhány gazember politikus, önző érdekeik által vezérelve csúnyán megvezette őket. Nem a szavazás eredménye a legnagyobb baj, hanem maga a szavazás

- írja egy kint dolgozó magyar az angliai magyaroknak létrehozott LION Facebook-csoportban. Más arról számol be, hogy egy nap alatt már kétszer is a fejéhez vágták, hogy menjen vissza oda, ahonnan jött.

Ferencnek a lába elé köptek, és élősködőnek titulálták. Június 26-án pedig egy lengyel apát és fiát ájulásig vert egy angol férfi Kelet-Londonban.

A brexit-kampány eredményeképpen a szigetország kezd megvadulni: valid politikai programmá vált az idegenellenesség. „Nézd, mi a Brexitre szavaztunk, elhagyjuk az EU-t, most itt az idő, hogy te meg hagyd el Nagy-Britanniát” – kapják meg az utcán generációk óta az országban élő kisebbségiek, brit állampolgárok „őshonos” britektől.

A rendőrség 57 százalékos növekedést észlelt a rasszista inzultusok körében a Brexit népszavazás óta, 100 ilyen incidens történt június 23-a óta, a twitter pedig tele van ilyen esetekkel.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A brexit sokkal nagyobb veszélyre figyelmeztet. Ahogy néhány zavaros tekintetű politikus-újságíró meggyőzött 17M angolt arról, hogy egy hazafinak 1+1 az nem kettő, így fognak tömegeket meggyőzni a szélsőséges uszítók másról is.
Tanulságos, hogy a felbőszült tömegeket már az sem tudja megállítani aki felbőszítette..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@Szókrakész: A "történet folytatódik" mondhatnánk. Az osztrák elnökválasztás eredményét, érvénytelenítette a bíróság. Új választás lesz.
Amíg nem lesz meg az új választás eredménye, 3 politikus helyettesíti az elnököt. Az egyik, Hofer.
(Azért, ezután megnézném, Merkel és főleg, Kern(a vasutas) arcát):)))
Szókrakész
@36:

Hallottam a hírekben.
A legszebb, hogy a bíróság nem mondta ki a csalást, mert "nem feladatuk" azt vizsgálni, de elméletileg az történhetett!!!

Mi az, ha nem csalás,vagy..., ha a választási urnákat 14 választókerületben nem a szavazatszámláló bizottság előtt, az arra kijelölt helyen, hanem egy másik helységben idő előtt nyitották ki és így Bellen hajszállal nyert?!?!?!
1magyar
Furcsa lenne ha a magyarokkal és a lengyelekkel lenne bajuk, a muszlimok,négerek meg kedves vendégeik???
Peller Anikó
Rá lehet játszani, a magyar "elveszi" a munkát, a muszlimnéger meg nem.
1magyar
@Szókrakész: Vagy provokálják őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.