Kínának nincs történelmi joga a dél-kínai-tengeri területekhez, és így ahhoz sem, hogy igényt tartson az ott található nyersanyagok kitermelésére – mondta ki ítéletében az Állandó Választottbíróság kedden.

A hágai székhelyű bíróság kimondta, hogy Kína megsértette a Fülöp-szigetek szuverenitását azzal, hogy a szigetországhoz közeli zátonyokon terjeszkedik és nyersanyag-kitermelést folytat. A nemzetközi szerződések megsértése mellett tevékenységével állandó és visszafordíthatatlan károkat okozott több korallzátony ökoszisztémájában. A Fülöp-szigetek partvonalától számított 200 tengeri mérföldes körzetbe eső szigetek, zátonyok, homokpadok nem tartoznak Kína gazdasági övezetébe – tették hozzá.

Kína már előre közölte, hogy a döntést nem fogadja el, bármi legyen is az, a Fülöp-szigetek viszont üdvözölte az ítéletet.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
A szovjet utódállamot nem lehet térdre kényszeríteni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
@Mangu: Igazad van, rányomtam egy másik oldalra, nem vettem észre, hogy közben - "hála" a lenyíló reklámoknak - az oldal átugrott, ezért került ide.
Mangu
@wagabund: Tudod, a hágai, a strasbourgi bíróság majd akkor lesz az, amire létrehozták őket ha, majd az iraki háború kirobbantóit elítélik (mindet) és nemzetközileg kikényszeríthető, valós ítéleteket hoznak! Addig csak egy ócska kirakat, piti ügyekkel.
36
@wagabund: :) Hát, akkor. Előre, Fülöp-szigetek! Vissza lehet foglalni a területet Kínától. Csak attól tartok, sült hús bűze fog terjengeni hamarosan, a Fülöp-szigeteken.
wagabund
@Mangu: próbáltam erre utalni valami körmönfont módon...de a lényeg, amit írtál.
wagabund
@36: bocsánatot kérek valamennyi érintttől, de felröhögtem...tudom nem szép, sőt...de őket sem érdekli, hogy itt meg jönnek a migráncsok...igaz itt csak szerényen szar, és húgyszag van utánuk, amit a szeméthegyek sem rejtenek el...
fekete
,Kina bele csinal a Hagai birosagba,Hogy a Fulop szigetek
panaszkodtak?? Persze mert ujaban az USA telepitett tobb ezer munkanelkulit oda,es vedik az
amerikai erdekeket! Nem a Fulop szigetieket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.