Heves viharok csaptak le Bajorországra, a hatóságok keddi összesítése szerint egy ember meghalt és ketten megsérültek.

Bajorország keleti és déli térségét még hétfő este érte el egy hidegfront szélviharokkal és heves esőzéssel. A szél számos településen kicsavart fákat, a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék pedig utcákat és pincéket árasztott el. Regensburgban villámcsapás miatt több helyen kisebb tűz is keletkezett, a Tegernsee nevű településnél pedig két-három centiméter átmérőjű szemekből álló jégeső okozott károkat.

A München közelében fekvő Rattenkirchenben meghalt egy 60 éves asszony, aki megpróbált átkelni egy elárasztott úton, megcsúszott és az út szélén húzódó árokba esett, ahol a víz magával ragadta és élettársa szeme láttára átpréselte egy 60 centiméter átmérőjű csatornavezetéken – jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

Az ítéletidő egyelőre kevesebb áldozatot szedett és kisebb károkat okozott, mint május végén, június elején, amikor a villámárvizeket okozó esőzésekben legkevesebb heten meghaltak, de a német országos meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint csütörtökig maradhat a viharos időjárás és akár 200 liternél is több csapadék hullhat négyzetméterenként, így ismét árvízveszély fenyegeti a térséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.