Másfél nappal a támadások után az Iszlám Állam a terrorszervezethez köthető Amaq hírügynökségen keresztül magára vállalta a nizzai támadás elkövetését, írja a Le Figaro. Közleményükben azt írták, hogy a nizzai támadás elkövetője „az IS egyik katonája volt", aki azokra a felhívásaikra reagált, hogy célba kell venni azoknak az országoknak az állampolgárait, amelyek részei az Iszlám Állam ellen harcoló koalíciónak.

A csütörtök esti nizzai támadásban 84-en meghaltak, köztük 10 gyerek is életét vesztette. 202-en sérültek meg, közülük 52-en vannak súlyos állapotban, 25 embert az intenzíven ápolnak.

Pénteken és szombaton összesen öt embert, köztük a támadó volt feleségét hallgattak ki és vettek őrizetbe a nizzai támadás miatt nyomozó francia hatóságok. Mindannyian a tunéziai származású, Nizzában élő Mohamed Lahouaiej Bouhlel környezetéhez tartoznak. Annyit tudni még, hogy egy férfit pénteken, három másikat pedig szombaton vettek őrizetbe.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezt hivjak ingyen reklamnak... Szerintem koze nem volt hozzajuk. Nem volt buntetett eloeletu, csak egyszer kerult a rendorseg ele, de nem terrortamadasert.
Ha viszont az isis ilyen tetteket magara vallal,akkor befektetes nelkul kepes sajat magat sokkal felelmetesebbnek mutatni, mint amekkora...
verőce21
Kellenek a iszlám migránsok Európába, na! Hogyan nem lehet ezt megérteni?
sokanvagyunk
Ha győzné, a világ összes balesetét, minden bekattant diliházszökevény "művét" bevállalná.
human
Abszurd, hogy az első áldozat egy muszlim nő volt. A férj a kocsihoz ment vissza és ezért úszta meg élve a támadást.
Szókrakész
Itt a lista

www.thereligionofpeace.com/terror-2016.htm

Kell ez nekünk?

Az ellenzék, Gyurcsánnyal, a menekülteket etető, itató, elszállásolóval az élen simán betelepíttetné őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.