Az Osztrák Statisztikai Hivatal friss adatokat tett közzé az országban tartózkodó külföldiek számáról – szemléz a hataratkelo.com

Az adatok azt mutatják, hogy – nem meglepő módon – a tavalyi menekültválság után az Ausztriában élő szírek száma növekedett a legnagyobb mértékben, 11.255-ről 33.313-re. Őket követik az afgánok (16779 főről 35618-ra) és az irakiak (3873-ról 13884-re)

Ami számunkra a leglényegesebb, a negyedik helyezett románok után a Magyarországról elköltözők száma nőtt a legnagyobb mértékben, 

8611 fővel.

Így már több mint 63 500 magyar él Ausztriában, és ez csak a teljesen hivatalos adat.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
And still counting...
The last one turn off the light.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
És ez csak Ausztria.
Hol van a német, belga, holland, angol, ... adat?
Mézike
A magyarok nem menekülnek, hanem tapasztalatot mennek szerezni, hogy azt később idehaza kamatoztassák. Ne vonjunk már párhuzamot a menekültek és a magyarok közt, mert hiszen mi unio tagjaként teljes joggal mehetünk bárhova ! Bárminek!
Mangu
@Yoda69: Hülye vicc!
1920-ban mennyien mentek el? 1945 előtt volt ilyen statisztika? Minden eseményhez lehet egy "szimpatikus" elméletet gyártani - ez a média feladata politikai megrendelésre. Mennyi német költözött ide az elmúlt években?
Yoda69
@Mangu: Na jo, az igaz hogy nem fog mindenki elmenni. A nyugdijasok biztos nem, a tobb gyermekesek sem. Azok sem fognak, akik nem tudnak megfelelo allast talalni, mert robotnak megsem akarnak allni. Es legfokepp nem fognak elmenni az orbanisztan haszonelvezoi. Politikusok, es azok hozzatartozoi. (Lathatod matolcsi fia epp tegnap kapott egy 200 millios nyaralot Balatonon)
Nos ok, es rendszer szekertoloi, mint jomagad, biztosan maradnak. Viszont az a kozel 1 millio magyar aki elment, nem valoszinu hogy haza fog jonni. Viszont majd hoznak helyettuk vendegmunksokat, mert mar most munkaero hiany van.
rackabajusz
@Mézike: a gazdasagi bevandorlo, az gazdasagi bevandorlo iran(y)tol fuggetlenul.
Mézike
@rackabajusz: Ha valaki dolgozni megy, vagy ingyenélni az azért különbség nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.