A Süddeutsche Zeitung című német lap a kvótareferendumról szóló kormányzati tájékoztató kampány új szakaszának elindításával kapcsolatban közölt összeállítást pénteki számában.

A Ki fél az idegen embertől? című írásában Cathrin Kahlweit kiemelte, hogy a kormány

"elkezdte a kampányt, és félelmet gerjeszt célzottan a migránsok ellen",

viszont az "elriasztás politikája kevéssé hatásos, hiszen emelkedik a határátlépések száma".

A szerző kifejtette, hogy a menekültek uniós tagországok közötti elosztására szolgáló kvótákról szóló vita "tényelegesen egy látszatvita", mert az elképzelést várhatóan nem valósítják meg, és nem tűnnek praktikusnak az alternatív tervek sem, köztük az egyfajta szolidaritási járulékról szóló koncepció. Angela Merkel német kancellár ezért is törekedett az EU-Törökország megállapodás létrehozására. Azonban a törökországi puccskísérlet utáni fejlemények miatt erősödik az aggodalom, hogy elbukhat a megállapodás, és így ismét aktuálissá válhat egy EU-n belüli szabályozás, amelyről

"Magyarországon hallani sem akarnak"

- írta a Süddeutsche Zeitung szerzője.

A határvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban hozzátette, hogy a "bezárkózásra tett kísérletek nemigen eredményesek", ezt jelzi, hogy az illegális határátlépések száma a tavaly őszi meredek csökkenés után ismét jelentősen emelkedik.

A Neue Zürcher Zeitung című svájci lap online kiadásában úgy vélte, hogy a nizzai merénylet és a Würzburg mellett egy vonaton végrehajtott baltás-késes támadás kedvezhet a magyar kormánynak a kvótareferendum kimenetelét illetően.

Meret Baumann, a lap budapesti tudósítója szerint

a legújabb terrortámadások magyarázata Orbán Viktor számára "olyan, mint az egyszeregy".

Idézte a magyar kormányfőnek a visegrádi országok varsói csúcstalálkozóján elhangzott kijelentését, miszerint az illegális bevándorlás és a terrortámadások között összefüggés van.

A szerző úgy véli, hogy az őszi kvótareferendum miatt tematizálja Orbán a "menekültügy kérdését belföldön és külföldön egyaránt".

A tudósító szerint nem kérdéses, hogy a lakosság a kvóta ellen szavaz majd, hiszen nagyon egyértelmű Orbán restriktív politikájának támogatottsága.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nemis a migrácsok fehérembertaposása, felrobbantása, tömeges kivégzéseik, lövöldözésük gerjeszt félelmet, hanem a kormány. Ühüm.

Kérdezd csak meg a franciákat Nizzában vagy Párizsban, félnek e már a magyar kormánytól, marha.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hemami
@hemami: Lemaradt a vége :elemzések /1360-van- magyarázat- a-muszlimok-viselkedésére
Eriksson
Nem kell gerjeszteni senkiben semmilyen félelmet. Elég félelmetes hallani, látni, olvasni, hogy milyen szervezett terrorakciók folynak tőlünk nyugatra. Aki ezek után is homokba dugja a fejét és a migránsok mellett voksol az egyszerűen nem normális.
perfekt
Ti Németek fertig srácok vagytok- mi átengedjük nektek keménytökűek mind az összeset.Ti semmiből nem tanultok!
sziha
@Peller Anikó: az a valami mar ott lakott evek ota, nem kotheto a migrans-valsaghoz. Az, hogy hulye, mint egy marek szog, az mas kerdes.
Peller Anikó
@sziha: Migráncs? Az.

Szerinted mennyit számít, hogy 2 hete vagy 2 éve lakik Európában egy arab szellemiségű, iszlámon nevelkedett fehérembergyűlölő ölő?

A kínaiak vagy a vietnámiak miért nem ölnek válogatás nélkül fehérembert?
Szókrakész
Jókor jön a cikk.

Ezzel semmi mást nem érnek el, mint még nagyobb ellenszenv kiváltása a migráncsokkal és az őket támogató libsi médiával szemben.

Gyerünk Gyurcsány és dk-s csicskáid!!!
Hallani szeretném a hangotokat.
Lássam, ahogy migráncssimogattok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.