Egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár volt a péntek esti müncheni lövöldözés elkövetője – közölte a bajor tartományi főváros rendőrségének vezetője szombaton hajnalban.

Hubertus Andrä müncheni tájékoztatóján elmondta, hogy a kilenc halálos áldozatot követelő lövöldözés elkövetőjének indítékairól egyelőre semmit sem tudnak, és nincs arra utaló jel, hogy lettek volna társai.

A fiatalember több mint két éve lakott Münchenben, nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásokban. Egyetlen pisztollyal lövöldözött. Még nem tudni, hogy a fegyver milyen típusú és hogyan szerezte.

Az első riasztás nagyjából 17.50-kor futott be a rendőrséghez. A fiatalember egy gyorsétteremben kezdett lövöldözni a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, majd a gyorsétterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövéseket adott le.

Holttestét 20.30-kor találták meg a bevásárlóközpont közelében egy mellékutcában, ahol a nyomozás első adatai alapján öngyilkosságot követett el. A támadóra tüzelt egy civil ruhás rendőr, boncolással kell megállapítani, hogy megsebesítette-e.

Kezdetben szemtanúk beszámolói alapján úgy tűnt, hogy hárman kezdtek lövöldözni. Ez valószínűleg azért alakult így, mert két ember egy autóval feltűnően gyorsan távozott a helyszínről. Időközben megtalálták őket és megállapították, hogy nincs közük a bűncselekményhez – mondta Hubertus Andrä.

A lövöldözésben 3 ember életveszélyesen, 18 könnyebben megsebesült. A halottak között fiatalkorúak, a sebesültek között gyerekek is vannak – mondta a 60 éves rendőri vezető, pályafutásának legnehezebb szakaszának nevezve az első riasztás óta eltelt órákat.

A lövöldözés miatt 2300 rendőrt mozgósítottak. Érkezett erősítés a szövetségi rendőrségtől, a Baden-Württemberg és a Hessen tartományi rendőrségtől, és az osztrák rendőrség Cobra nevű terrorelhárító alakulatától is.

A nyugalom helyreállt a bajor fővárosban. A tömegközlekedést hajnalban újraindították. Szombaton nem kell elhalasztani rendezvényeket biztonsági okokból – mondta Hubertus Andrä. A nyomozás újabb eredményeiről szombaton nap közben számol be a müncheni rendőrség.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök utasítására szombaton a gyász jeleként félárbócra eresztik a zászlókat a bajorországi állami intézményeknél.

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter a támadás hírére megszakította szabadságát, és szombaton Münchenbe megy.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Maguk az emberek szerintem nem is jönnének. Azok a gazdagok hibásak mindenért akik a hatalmas vagyonuk érdekében képesek háborúkat kirobbantani bárhol ahol az érdekük kívánja.
Mi meg egymást szidjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@F_Viktor: Ennyire ne utáld már Magyarországot, hogy ész nélkül fikázd!!!
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"Már nem emlékszel, hogy az európai gazdasági nagyhatalmak sorba adsták egymásnak a kilincset, mikor az iráni elnök az embargó feloldása után Európába látogatott."

Tipikus troll, aki a jereváni rádión nevelkedett!!!

Róháni Olaszországba és Franciaországba látogatott (az osztrák útját lemondta!), valamint a pápa fogadta!
Látogatásának célja az volt, hogy az EU által elfogadott 7,6 milliárd euróról a korlátozások előtti 28 milliárd euróra növeljék az Iránnal való kereskedelem összértékét!
+ Franciaországi látogatásának célja annyi volt, hogy Irán 114 repülőgépet vásárolna az Airbustól!

Írod:
"Ennyire ne utáld már Magyarországot, hogy ész nélkül fikázd!!!"

Ne legyél ennyire demagóg, Magyarországot tőletek- és hazugságaitoktól kell megvédeni!
Szókrakész
@F_Viktor: Akkor csak elismered, hogy ezek mind tárgyaltak vele?!?!?!

A németeket kihagytad.

De azért szorgalmas voltál.
Ugye, ugye, te magad is megtalálod a készülékedben a hibát!!!
F_Viktor
@Szókrakész: Te nagyon hülye, mit is írtál?
"az európai gazdasági nagyhatalmak sorba adsták egymásnak a kilincset"

Te nagyon hülye, nem az "európai gazdasági nagyhatalmak" kilincseltek, hanem Róháni próbálta az EU-nál elérni az embargó előtti kereskedelmi állapotok visszaállítását!

Hazugságaidat próbáld meg pl. anyádnak eladni, nálam nagyon rossz helyen kopogtatsz!
Szókrakész
@F_Viktor: Na akkor innentől hanyagolj!!!

Primitív bunkókkal nem foglalkozok.
F_Viktor
@Szókrakész: Hidd el, nem jókedvemben írogatok egy ilyen hazug jereváni rádiósnak, mint amilyen vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.