Visszafordíthatatlan Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból (Brexit), de kialakulhat egy "kelta unió", amely az EU része marad – mondta Soros György magyar-amerikai nagybefektető a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilapnak.

Soros György szerint a Brexit sok évig tarthat, hosszú átmeneti időszakkal kell számolni.

Az ügy "nagyon bonyolult, azért is, mert Nagy-Britannia egyes részei – például Skócia – egyáltalán nem akarják elhagyni az EU-t" – mondta.

Elképzelhető, hogy Skócia, Észak-Írország és Írország létrehoz egy "kelta uniót", amely az EU-ban marad – tette hozzá Soros György.

A Brexit miatt a nemzetközi pénzügyi rendszer egyik központjának számító London jelentősége nagymértékben csökken, és sok város verseng majd az új helyet kereső bankokért és bankárokért. Köztük lesz például Párizs, Dublin és Frankfurt, amely előnnyel indul, mert ott van az Európai Központi Bank (EKB) székhelye – mondta Soros György a Wirtschaftswoche hírportálján a hét végén kivonatosan ismertetett interjúban.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Már megint shortolni akarsz?
Pont a City of London-nal takarózva?

Akkor tuti, hogy a kelta unió bukik, és az angolok szupergazdagon jönnek ki a buliból.

Ezt tettétek 1913-ban is a FEd megszavazásakor!!!
Tudod mire gondolok!!!
Apatszerek
@Szókrakész: Az illuminátusok évszázadokon át intézték a vallásos alapú gyilkosságokat. Sötét fickók, sötét köpönyegben, tőrrel a kezükben. Nelson Aldrich és Frank Valderclip képviselte a Rockefeller-pénzbirodalmat. Henry Davidson, Charles Norton és Benjamin Strong J.P. Morgant, Paul Warberg képviselte a Rothschildokat, Európából.

A Rothschildok voltak mindig is az akkor úgynevezett jezsuiták bankárai, és ők voltak a kulcs a katolikus egyház vagyonához. A Morganok, Rothschildok és Rockefellerék szövetséget kötöttek. Megalakították azt a nemzeti bankszövetséget, kartellt, amit „Federal Reserve System.”-nek, Nemzeti tartalékalapnak” neveztek. A bankárok így szereztek hatalmat a világ fölött: a politikusokat nem nehéz könnyen hozzáférhető pénzekkel csapdába csalni.
Benjamin Guggenheim, Isa Strauss és John Jacob Astor ellene voltak az F.R.S. megalapításának. Ezek az emberek a világ leggazdagabbjai közé tartoztak, és az Illuminátusok terveinek útjában álltak.

Az elsüllyeszthetetlen hajó április 14-én, pont azon a napon, amikor Abraham Lincolnt is meggyilkolták valamikor, jéghegynek ütközött és így a Federal Reserve összes ellensége megszűnt létezni. 1913 decemberére létre is jött a „Federal Reserve System” az Egyesült Államokban. Nyolc hónappal később az Illuminátusok már elegendő pénzalapjuk volt ahhoz, hogy belevághassanak az I. Világháborúba.
Szókrakész
@Apatszerek: Én ezzel tisztában vagyok.
Amire én utaltam, hogy milyen hamis, kamu támadást indítottak 1912-13-ban a bankok(önmaguk) ellen, bizonyítandó egy egységes Federal Reserve System létrehozásának szükségessége.,
Ami nem is Federal, nem is Reserve és ...

Maga a FED megszavazását is épp karácsonyra időzítették, amikor már a képviselők nagy része(fékek és ellensúlyok) hazautazott az ünnepekre.
Apatszerek
@Szókrakész: Így kívántak egymásnak békés Karácsonyi Ünnepet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.