Egy embert megölt és kettőt megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban – jelentették német hírportálok. A helyi rendőrség közleménye szerint az elkövető egy szíriai menedékkérő, akit őrizetbe vettek. Terrortámadásra utaló jelek nincsenek.

A Baden-Württemberg tartományi város rendőrsége közölte: délután 16.30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette az első rendőri jelentések szerint egy bozótvágó késsel. Később a Stuttgarter Zeitung kollégákra és szemtanúkra hivatkozva egy 80 centiméteres pengéjű konyhai késről írt.

A nő belehalt sérüléseibe. A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is. A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették. Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.

A rendőrség szerint a támadónak nem volt tettestársa, a lakosságot nem fenyegeti további veszély.

Este a reutlingeni rendőrkapitányság közölte, hogy az ügy feltárása során nem találtak terrortámadásra utaló jeleket. Egyelőre legfőképpen azt vizsgálják, hogy párkapcsolati konfliktus vezetett-e a gyilkossághoz.

A Stuttgarter Zeitung című lap szerint a halálos áldozat egy lengyel nő, akibe szerelmes volt a Németországba másfél éve érkezett szíriai férfi. Munkatársak voltak, mindketten egy török gyorsbüfében dolgoztak. A gyilkosság is ott történt.

A sebesültek járókelők. A vérfürdő miatt pánik tört ki. Egy szemtanú szerint egy autós elütötte a maga körül megvadultan vagdalkozó támadót, aki ekkor földre rogyott és nem mozdult a rendőrök kiérkezéséig.

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban. Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy a fiatalember vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Merkel mellett a szomszédságában hány muszlim él?
Megkérdezte bárki is ,Németországban akar - e muszlim szomszédot?
Ez a demokrácia?
.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@teuton: "Na majd te megmondod... Csakhogy egy senki vagy, akinek semmi"
Bátor egy ember vagy.
Ne sértegessél
Világos
Ismeretlenül én meg adom neked a tiszteletet.

56- ról szó sem volt."Aztan az 1956os magyar menekültek hazaarulok voltak"
Eltaláltad
36
Két 19 éves szír menedékkérő a lakásán fojtott meg, egy Salzburgban, a vasútállomáson dolgozó-szerb származású-férfit.
A férfi, úgy gondolta, baráti viszonyba került a menedékkérőkkel.

Rosszul gondolta.
sokanvagyunk
Az újabb szót lecserélhetnék már, zavaró... - úgy mint a Windows tette, ők már 10-nél tartanak.
teuton
@36: 2 menedekkerö? Vagy migrans? Vagy menekült? Na meg talalgathatsz nehanyat... A hirböl csak annyi igaz, hogy 1 tettes volt es az szir... Aztan azt is vedd figyelembe, hogy Ausztriaban kb. ugyanakkora lakossag es 100x több menekült mellett csak feleannyi gyilkossag törtenik, mint magyarorszagon. De fel lehet fujni 1-1 esetet es gyülöletre, uszitasra felhasznalni...
36
@teuton: Nem tagadom, hogy a magyar társadalomnak is meg van a maga baja és persze, ez az egzisztenciával is összefügg.
De, ismét azt mondom, a sok-sok "civil" szervezet, a magyar állapotok javításáért tehetne, ahelyett, hogy mindent ráhagynak az egyházakra. Menjenek segíteni Borsodba, Nógrádba, Somogy és Baranya stb. megyékbe. Van ott elég nyomorult.

Számomra területfoglaló, élősködők a "menekültek". Ugyanúgy, azok is élősködők, akik felbiztatják, pénzzel, informatikával, médiával, ideológiával és csempész segédlettel támogatják őket.
teuton
@36: Igen zavaros dolgokat irsz... De csak a lenyeg: A menekültek befogadasat nemzetközi egyezmenyek szabalyozzak. Ez ellen mit akarsz tenni, hiszen minden azt alairo orszagra kötelezö ervenyü, ha nem teszi meg, az EU-birosag elmarasztalja es hatalmas büntetes, karterites az erintettenek es a perköltsegek megfizetese az eredmeny. Ha nem hallottal volna rola, pont egy ilyen ügyet bukott el nehany hete Magyraorszag... tehat aki segiti a menekülteket, az csak a törvenyes, ha azon tul, akkor a humanus kötelesseget teszi! At EU-nak nem kötelessege egy orszag szegenyeiröl gondoskodni, az az adott orszag kormanyanak a kötelessege, tehat ilyenre nem is adnak penzt! Te kinek segitettel eddig es mennyivel? Azt meg aztan ne keverd össze, hogy aki segit nekik, az egyenlö a csempeszekkel, akiknek csak a penz szamit, amit ertük bezsebelnek! A törvenyek adta lehetösegekröl valakit felvilagositani sem hasonlithato ezzel össze... Egyebkent miert idözöjelben irod "menekültek"? Meg van ra minden orszagnak a lehetösege, söt egyenesen a kötelessege ellenörizni, i a menekült, ki nem! Aztan a menekültstatusznak is van legalabb 4-5 különbözö jogi formaja, de semmikeppen nem migransnak nevezhetö, akiknek penzert arulja a kormany a letelepedest... egyebkent pedig szerinted kin "elösködik" egy menekült? Mert hja elismert menekült, akkor az EU es az UNHCR ad ra penzt! De akkor az összes magyar az EU-n elösködö, mert a befizetett összeg többszöröset kapja vissza az orszag, a GDP növekedesenek a ketszereset )(vagyis EUs penzek nelkül evente min. 3-4%-os recesszio lenne!)!!! Mas kerdes, hogy ezek a penzek ire mennek el, kinek a zsebeben landolnak. Lasd legutobbi eljaras es karteritesfizetes a Rogan szpomszedja altal "nyert" kiiras ellen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.