Jótékonysági célokra szánja Ferenc pápa egyik autóját, melyet zarándoklataira használ. A Volkswagen Golf eladásából származó bevételt többek között a szíriai menekülteket ellátó mobilkórház beszerzésére használják majd.

A krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó honlapján közöltek szerint a szerdán kezdődő ötnapos lengyelországi zarándoklata során a katolikus egyházfő a híres fehér pápamobil mellett négy, neki adományozott kék Volkswagen Golf márkájú autóval is közlekedni fog.

A kocsikkal a pápa a zarándoklat egy-egy helyszínén mozog: Krakkóban és a város melletti Brzegiben létesített Campus Misericordiae (Az Irgalmasság Kampusza) mezőn, továbbá Oswiecimben, ahol a volt auschwitzi haláltábor található, valamint Czestochowa zarándokhelyen.

A Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek által múlt héten megáldott, POPE feliratú rendszámokkal ellátott Volkswagenek egyikét jövő hétfőn a pápa utasítására elárverezik – idézi az IVT honlapja a krakkói karitász igazgatóját, Bogdan Kordula lelkészt.

Ezzel is jelzik, hogy az ITV-hez nemcsak az öröm, a szórakozás tartozik hozzá, "emlékeznünk kell a szegényekről, a háború áldozatairól is" – jelentette ki a krakkói pap.

A krakkói karitász azon kézzel hímzett stólának a másolatát, valamint azt a cipőt is elárverezi, amelyet Ferenc pápa az IVT vasárnapi zárómiséjén fog viselni. A befolyó összeget a Libanonban lévő szíriai menekültek ellátását segítő mozgókórház létrehozására fordítják, kisebb részt az Irgalmasság Kampuszán az idősek és fogyatékosok számára létesülő napközi otthonra is szánnak.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
A pápának csak 4 VW golf jut, nálunk egy falusi polgármesternek meg 5 luxusterepjáró. Ebből is látszik, hogy Magyarország jobban teljesít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
A KDNP egyébként mióta viszonyítási pont. Mármint akkor, ha nem az álszent klerikális lobbi alapvonalát keressük? Mert az utóbbiban jók, az biztos. Nem véletlen talán, hogy a pápa nem vállalta szombathelyi látogatást.
Desischado
@justhpeter: Nálad a pont! Tanulhatnának a Pápától ezek a nagy "keresztyények"!

@Csodálkozó: Ez aztán a tökéletes vélemény! Maximálisan egyetértek!
krumpli
És odaáll az átvágott torkú pap családja elé, látjátok én még segítem is őket !
Celebpápa ! Hányok ettől a f@szitól.
világlátó
A migráció kezelése szabályokkal és technikával, kommunikációval és világ-, európai- és nemzeti politikákkak is egy dolog, de az emberséges megatartás az egy másik dolog.A legnagyobb kockázat az emberséges hozzáállás ellen nem más, mint az egyes - különböző okokból elkövetett - merényletek, általánosításában van. Ez a legkönnyebb, legegyszerűbb módja a félelem és a vele páros gyűlölet elterjesztésének. Ezt látjuk most mindenütt. A türelmes magyarázat és a tudatos értelmezés pedig nagyon kevés. Talán a keresztény világ egyházi személyiségei állnának legközelebb a tolerancia elérésében, mert műveltségük, kommunikációs felkészültségük erre alkalmassá tenné őket - feltételezem jóindulattal.
De hallgatnak. Talán éppen azért, mert a kereszténység legnagyobb feladata tekintetében , a szeretet érzésének elterjesztésében, példák ezreinek felemlegetésében igen csak nagy hiányt könyvelhetnek el. A szeretet együtt jár a segítségnyűjtással, a mindenoldalú támogatással, a békesség és a kölcsönös tisztelet érvényesülésével. Az elveteműlt és allah nevével ordító , bozótvágó késsel hadonászót szeretettel megbékíteni már nem lehet. Nem is várható el ez senkitől.Ott meg kell állítani, bárhogy is. De ezt általános és egyedi megoldásként alkalmazni talán mégsem lehet. A megelőzésben rejlik a megoldás. Békét teremteni, az országokat a világ áldozatvállalásával rendbetenni, a menekülteket hazavinni, de addig is gondoskodni róluk, tanítani őket ahogy csak lehet, mert ez az emberséges megoldás, aminrek csak a lélektelen elzárás, lelövés az alternatívája.
kukac50
Emberségből elégtelen! gyűlölet keltésből uszításból jeles! Az uszítás nem büntetendő ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.