Németországban egyre többen vásárolnak gázpisztolyt és váltják ki a fegyver tartásához szükséges engedélyt, és erősödik a félelem a terrortámadásoktól.

A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a szövetségi belügyminisztérium kimutatása alapján azt írta, hogy az idei első fél évben 49 százalékkal emelkedett a gáz- vagy riasztófegyver tartásához szükséges engedélyek száma (Kleiner Waffenschein, KWS), június végén 402 301 ilyen engedélyt tartottak nyilván, szemben az egy évvel korábbi 269 889-cel.

A települési bontású adatok is jelzik az önvédelem felé fordulás trendjét, így Kölnben és a szomszédos Leverkusenben július végéig 3273 KWS-t váltottak ki, ami csaknem hatszoros növekedés a tavaly egész évben regisztrált 547-hez képest. Az idei engedélyek nagyjából felét januárban igényelték, a nők ellen szilveszterkor elkövetett szexuális támadások és rablások után, azóta a kérelmek száma nagyjából a tavalyi duplájának felel meg.

A tavaly novemberi párizsi merényletsorozat óta a terrortámadásoktól való félelem is erősödik Németországban, és az aggodalom az utóbbi napok hazai támadásai révén még inkább jellemző a lakosságra. A YouGov közvélemény-kutató intézet vasárnapi lapokban ismertetett kutatása szerint a németek 75 százaléka tart attól, hogy halálos áldozattal járó iszlamista terrorcselekmény történhet az országban.

Azonban a többség nem akar változtatni életvitelén; mindössze 14 százalék számolt be arról, hogy az utóbbi három hónapban legalább egyszer azért nem szállt buszra vagy vonatra, mert terrortámadástól tartott, és ugyancsak 14 százalék mondta, hogy a terrorveszély miatt nem megy koncertre vagy más tömegrendezvényre.

Gázfegyvert vagy riasztófegyvert szabadon lehet vásárolni Németországban, de viselésük a tulajdonos otthonán kívül engedélyköteles. A szigorítást 2003-ban vezették be, iskolai ámokfutások hatására. A KWS-t csak büntetlen előéletű és szenvedélybetegségektől mentes igénylők kaphatják meg.

A július 18-i würzburgi és 22-i ansbachi támadás az eddigi adatok szerint iszlamista terrorcselekmény volt. Az elkövetők meghaltak és összesen húszan megsebesültek. A tettes mindkét esetben Németországba menekültként érkezett ember volt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
mindez szép és jó,csakhátugye mindenkinek nagy az arca addig a pillanatig amíg emberre nem kell lőni...nos,az az a helyzet amikor elválik a búza az ocsútól.ugyanis megfelelő képzés nélkül 100 emberből maximum kettő képes rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@teuton: nem is gázpisztolyra gondoltam..
Bringás
A sikeres integráció ékes bizonyítéka!
teuton
@Szeparepa2: Teged meg 20 evre becsuknak... Okos ötleteket osztasz, mas farkaval...
teuton
@Bringás: A felelemkeltes es uszitas ekes bizonyiteka! Talan olvasd el a legujabb europai felmerest, melyik orszagban felnek legjobban az emberek a külföldiektöl es a terroristaktol! Kitalaltad? Toronymagasan Magyarorszagon! Pedig 1 terrorcselekmeny nem volt es az Unioban az egyik legalacsonyabb a külföldiek letszama, aranyaban is csak töredeke a nyugatinak! Erdekes modon pedig ahol a lakossag 4-14%-a külföldi, ott sokkal kevesbe felnek... Ja, ugyanabban a felmeresebn az is benne volt, hogy a nemetek 49%-a bizik a kormanyban. Magyarorszagon pedig 70% NEM bizik!!!
teuton
@Szeparepa2: Ertem... Akkor miert kell felsorolni, ha mindenki tudja? Es azt nem tudjak, hogy illegalis es büntetendö? Söt meg ha valoban valamikor önvedelemre kellene hasznalni egy eles fegyvert, akkor is büntetendö! De nemcsak az eles fegyver, hanem a gazfegyver engedely nelküli birtoklasa, söt meg a pfefferspray is a fegyvertörveny ala tartozik... Tehat ez olyan, mintha azt mondnad, betöreses lopasokkal gyorsan meg lehet gazdagodni. Igaz, csakhogy büntetetndö... Valojaban csak hangulatkeltes amit irsz, de nevezhetem akar gyülölködö uszitasnak is, mert alapja nincs, nem tudsz peldat mondani ra, hogy egy terrorista ellen barhol valaki sikeresen megvedte magat, mert eles fegyver volt nala...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.