Gyorsított eljárással elítélték és kiutasították Olaszországból azt a 24 éves török férfit, akit vasárnap a velencei vasútállomáson vettek őrizetbe, mert egy konyhai bárd volt nála.

A fiatalembert egy év és nyolc hónapi börtönbüntetésre és az országból való kitoloncolásra ítélték. A magát török és német állampolgárnak valló férfinál egy lejárt németországi tartózkodási engedély, valamint egy hamis török személyi igazolvány volt.

A férfira a velencei Santa Lucia központi pályaudvaron figyelt fel a rendőrség, mert vasárnap hajnalban az egyik peronon a földre borulva imádkozott. Ellenőrzése során egy konyhai bárdot és élesre csiszolt utcai kockaköveket találtak nála. Elmondása szerint ezek az eszközök állatáldozathoz kellettek neki. A vasúti rendőrök szerint "zavart elmeállapotú" fiatalember öt török honfitársával volt, de őket szabadon engedték. Állítólag mindannyian tanulmányi úton tartózkodnak Olaszországban.

Pénteken Velencében egy 33 éves szíriai férfit vettek őrizetbe, mert a magyar hatóságok európai körözési parancsot adtak ki ellene. Az embercsempészéssel vádolt férfi tavaly nyáron egy csoport szíriait igyekezett Magyarországon keresztül Németországba szállítani. Hónapok óta a Velencével szomszédos Mestrében élt.

Az északkelet-olaszországi Velencében kiemelt a biztonsági készültség amiatt is, hogy programsorozattal most ünneplik a város egykori zsidó negyedének ötszáz éves fennállását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.