Egy ember meghalt, öten megsebesültek egy késelésben London belvárosában csütörtökre virradó éjjel, a tettest, egy vélhetően mentálisan zavart 19 éves fiatal férfit elfogták a rendőrök.

A hatóságok reggeli tájékoztatása szerint a halálos áldozat egy hatvanas éveiben járó nő, akin már nem tudtak segíteni a Russell Square-en történt késelés helyszínére érkező mentők. Egyes brit lapok internetes kiadásukban arról írtak, hogy a nő külföldi turista. A környék, ahol a késelés történt – nem messze a British Museumtól –, közkedvelt a Londonba látogatók körében.

Az elkövető két nőt és három férfit sebesített még meg – közölte a Scotland Yard. A sebesültek közül hármat délelőtt kiengedtek a kórházból, ketten azonban még ápolásra szorulnak.

A tettest sokkolópisztollyal tették ártalmatlanná, emiatt őt is kórházba kellett szállítani. Jelenleg egy London belvárosában lévő kapitányságon folyik a kihallgatása. Emberölés vádjával elrendelték a letartóztatását.

A rendőrség szerint a késelő indítékai még nem ismertek, így a terrorista indíttatást sem zárják ki teljesen, de hangsúlyozták, hogy inkább a férfi mentális zavartsága állhat a bűncselekmény hátterében. Az ügyben a gyilkossági csoport nyomoz, de a terrorellenes részleg is a segítségükre van.

A londoni polgármester nyugalomra intett a bűncselekménnyel kapcsolatban. Sadiq Khan közleményben hangsúlyozta: a brit főváros lakosainak épsége elsődleges számára. Azt kérte a lakosságtól, legyenek éberek, és jelentsék, ha bármi gyanúsat észlelnek. A politikus együttérzését fejezte ki az áldozat hozzátartozóival és a sebesültekkel. Khan az ügy miatt visszatér szabadságáról és délután sajtótájékoztatót tart.

Theresa May kormányfő hivatala egyelőre nem kommentálta az esetet. A miniszterelnöki hivatal egyik szóvivője azt mondta, egyelőre kevés részlet ismert az ügyben, így nem lenne helyénvaló, ha bármit is mondanának.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Majd a végén rá is rákerül a tenorista bélyeg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.