Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán a Török Exportőrök Tanácsának tagjai előtt tartott felszólalásában arra kérte híveit, hogy "hazafias kötelességből" jelentsék az ügyészségeknek, ha barátaik közül valaki követője lehet a júliusi puccskísérlet kiterveléséért vádolt Fethullah Gülen török hitszónok által létrehozott mozgalomnak. Eközben Szófia kiadta Ankarának azt a Bulgáriába szökött török üzletembert, aki ellen hazájában elfogatóparancsot adtak ki a Gülen-hálózat anyagi támogatásának gyanújával.

Az államfő beszédében hangsúlyozta: a titkosszolgálat, a rendőrség nem tudhat mindenkiről, egyesek elszöknek. Erdogan megfogadta, hogy folytatja a nagyszabású razziát az Egyesült Államokban élő egykori mentora által szerinte kiépített "párhuzamos állam" tagjai ellen.

Bulgária szerdán a kapikulei határátkelőhelynél szolgáltatta vissza Törökországnak Abdullah Büyüköt. A férfit a török hatóságok korábban már őrizetbe vették, de bírói felügyelet mellett szabadon engedték.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az esettel kapcsolatban arról számolt be, hogy a bolgár hatóságok a kiadatást megelőzően visszautasították Büyük politikai menedékjog iránti kérelmét.

A július 15-i erőszakos katonai hatalomátvételi kísérlettel összefüggésben már összesen több mint 26 ezer embert vettek őrizetbe Törökországban, közülük 16 ezer személynek az előzetes letartóztatását is elrendelte az igazságszolgáltatás. A puccskísérlet után indított tisztogatás – elbocsátás vagy a munkavégzés alóli felfüggesztés formájában – már több mint 60 ezer főt érint.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Itthon is ez lesz hamarosan. Eddig még csak hallgatólagosan ment a besúgás, szelektálás, ez látszik minden mutyinál, pénzosztásnál, ahol külön felhívás nélkül is tudja mindenki, hogy "nem fideszes nem nyerhet semmit".

Orbánnak meg közismerten az ilyen lámpavasra való Erdogan és Putyin félék a példaképei.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
@sokanvagyunk: Erre mondják, hogy az ilyen barátnál a halálos ellenség is jobb.
Nil
Ezt ov-től tanulta, ov meg rákositól
egyvandor
Erdogán tanulhatna Gorbántól. Nálunk profi módon tudnak mindenkiről aki akadályt jelenthetne a nertársak hatalmának gyakorlásában. A fanok meg automatice teszik a dolgukat.
egyvandor
@lampa laz: A jobbik híveitől elvárni, hogy elgondolkodjanak ezeken, nem reális. Ők éppen az "eccerű" megoldások miatt hisznek a jobbikban. (nem várható el mindenkitől hogy nap mint nap odafigyeljenek arra, vagy megértsék, mi történik az országban. Az egyoldalú tájékoztatás miatt ez nem is lehetséges.
egyvandor
@Kutyuska: Miért? A G előnevet adó egykori barátja tudja rá a választ.
Kutyuska
@egyvandor: Valószínűleg egyezik azzal, amire mi is tippelünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.