Az Európai Bizottság számára nincs jelentősége az októberi népszavazásnak, az nem írja felül a magyar kormány európai uniós kötelezettségeit – közölte Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője.

Niedermüller a kvótareferendum ügyében júliusban írásbeli kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, amelynek elnöke válaszában most világossá tette, hogy a bizottság számára nincs jelentősége a magyar népszavazásnak, vagyis az semmit sem változtat a kvótarendszeren.

Jean-Claude Juncker válaszában azt is a leszögezte, hogy

a népszavazás eredményétől függetlenül a magyar kormánynak be kell tartani az EU-tagságból fakadó kötelezettségeit.

A DK EP-képviselője elmondta: a kormány hónapok óta azzal "hergeli az embereket", hogy a referendumon üzenhetnek Brüsszelnek, azonban most bebizonyosodott, hogy az "álnépszavazás" nem a kvótarendszerről szól, hiszen arra semmilyen hatása nincs, hanem a kormány arra kér felhatalmazást, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból.

Közölte: ezért a DK továbbra is arra buzdítja a magyar választópolgárokat, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson, ne legyenek részesei ennek a gyalázatos kezdeményezésnek. A távolmaradás nem passzivitás, hanem határozott politikai véleménynyilvánítás arról, hogy Magyarország az EU tagja maradjon – jelentette ki Niedermüller Péter.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
Ebben egyébként semmi új nincs. Csak kell egy műcirkusz amit megesznek az ilyen bringás-ösztönállatok, viszont lehet lopni vele, nem keveset. Brüsszel és azok az országok, ahol demokrácia van a hátukon fetrengve sírnak a röhögéstől a csutigecin, és vagdalkozásán.

Én nem nevetek. Sírok, mert én fizetem, tőlem, a gyerekeimtől, az unokámtól lop, és veszi el a jövőjüket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@karma1: Fogalmad sincs hogy zajlik a szavazatszámlálás. Menj el megfigyelőnek egy párt színeiben, vagy jelentkezz szavazatszámlálónak- ez most elméletileg nem lehet mert négy évre vagyunk megválasztva.
Csak annyit írok- a dobozok kibontása után toll csak az önkormányzati ember kezében lehet amikor beírja az adatokat a jegyzőkönyvbe, de ő nem mehet a lapok közelébe se.
Egyszer jöttek a jobbiktól a hülyeségeikkel - nagyon komolyan vették magukat és az ellenőrzést- a végén úgy mentek el: "Itt nem lehet csalni".
A külföldi szavazatokat nem tudom kik és hogyan bontják, vannak-e pártellenőrök - de gondolom igen.
A jegyzőkönyv lezárása után már nem lehet semmin változtatni - sehol
karma1
@Nil: A demokratikus szavazas valoban igy folyt a mai napig. DE: Senki mas, csak fideszes parttag lathatta a levelben szavazok szavazatait, es ezt nem en mondtam, hanem valamelyik ujsagban olvastam: az oktoberi szavazasnal szeretnek elerni, hogy mas partok hiteles kepviseloi is lehessenek ott a szavazatszamlalaskor. Tehat eddig ennel NEM voltak ott, igy - szamomra - ez a resze a szavazasnak nem elfogdhatoan lett kezelve. (Masnak sem tetszett ez).
A tobbiben tokeletesen igazad van.
Nil
@karma1: Ha ez valóban így van- akkor az ellenzéki pártoknak Brüsszelhez kellett volna fordulni. Két lehetőség van- nem érdekli őket, vagy nem így van
karma1
@Nil: Nezd, sztem Brusszelt piszkosul nem erdekli ez, mert a szavazasi torvenykezest szerintem teljesen belugynek tekinti, es ahogy az ellenzek es a baloldal, MSZP toketlenkedeset latom, szerintem csak at akarjak magukat mentni a kovetkezo kurzusra, es nem is igazan akarjak megdonteni orbant, mert akkor nekik kene kitakaritani ezt a ganedombot, ehhez viszont nem elegek, csak a teljes osszefogassal lennenek alkalmasak a valtashoz. Sztem Brusszel szerint csinaljon valamit a baloldal is itthon.
kukac50
Miért plakáton üzen Orbán ? Miért nem levélben üzen Brüsszelnek angolul,vagy más nyelven ne magyarul üzengessen, más nyelvet használóknak. Nagy baj az agybaj!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.