A britek túlnyomó többsége egy friss közvélemény-kutatás szerint támogatja, hogy a szigetországban élő európai uniós állampolgárok az Egyesült Királyság EU-ból való várható kilépése után is Nagy-Britanniában maradhassanak.

A British Future nevű agytröszt által ismertetett felmérés szerint az emberek 84 százaléka vélekedik így. Azok közül, akik a brit európai uniós tagságról júniusban tartott népszavazáson a kilépésre voksoltak, 77 százalék támogatja ennek lehetőségét.

Az ICM intézet által készített közvélemény-kutatás eredményei arról tanúskodnak, hogy széles rétegeket "aggaszt" a bevándorlás ügye, ugyanakkor azt is elismerik, hogy munkájuk révén a bevándorlók hozzájárulnak a gazdaság teljesítményéhez és a társadalom hasznára vannak. Sokan támogatják, hogy további képzett munkaerő érkezzen Nagy-Britanniába: mindössze 12 százalék szeretné, ha csökkenne a képzett munkaerő beáramlása, 46 százalék támogatja, hogy növekedjen, 42 százalék pedig a mostani arányt tartja megfelelőnek.

A megkérdezettek 62 százaléka támogatná viszont, hogy csökkenjen a képzetlen munkaerő beáramlása.

Csak a kilépéspártiakat vizsgálva a közvélemény-kutatók megállapították, hogy mindössze 15 százalék ellenzi a magasan képzett munkaerő további beáramlását, 45 százalék támogatja, hogy még többen jöjjenek, 40 százalék a jelenlegi szintet tartja megfelelőnek.

A megkérdezettek háromnegyede értett egyet azzal, hogy olyan bevándorlási politikára van szükség, amely révén ellenőrizni lehet, ki jön az országba, de fenntartja a gazdaság és a társadalom számára hasznos mértékű bevándorlást.

A szakmákat illetően kiderült a felmérésből, hogy a britek többsége támogatná, ha növekedne a külföldi ápolók, orvosok, informatikai szakemberek és tudósok száma.

A brit kormány többször hangoztatott hivatalos álláspontja, hogy viszonossági alapon a továbbiakban is biztosítható lesz a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok, illetve az uniós társállamokban letelepedett britek jogainak érvényesülése.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Les miserables
Hulye angolok.Azt hitték ha kilepnek akkor az összes külföldi elmegy Angliabol.Mármint a lengyelek,magyarok,pakisztániak ,nigériaiak ,litvanok.Hogy a pakisztáni pláne aki már ott született nem rakhatja könyen ki eszébe sem jutott a sok narkos bunkó angolnak.Mondjuk Liz Hurley is ilyen butan ezt hitte,vagyis a szépséghez észt nem kapott.
cikicakk55
Persze,hogy ragaszkodnak a külföldi munkásokhoz,hisz azoknak jóval kevesebbet kell fizetni,mint az angoloknak.A magyaroknak meg még úgy is megéri,mert az itthoninál jóval többet keresnek akkor is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.