Több mint 300 rénszarvas pusztult el egyszerre villámcsapás miatt Norvégiában – számolt be az RTL Híradója.

A katasztrófa pénteken történt, de csak vasárnapra tudták megközelíteni a fennsíkot, ahol egy 50 méter sugarú körön belül találták meg az elpusztult állatokat.

323 rénszarvast ölt meg villámcsapás Norvégiában

A szakember szerint a jelenség nem ritka, Magyarországon is előfordult már hasonló, de ilyen mértékű pusztítást villám miatt még sehol nem tapasztaltak.

323 rénszarvast ölt meg villámcsapás Norvégiában

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grumpycat
@Mézike: A föld, főleg ha nedves, elég jól vezeti az elektromos töltést. Mivel a szarvasmarha fizikailag elég nagy kiterjedésű, ezért a lábai közt elég nagy a potenciálkülönbség. Szegénykémben igen sok a víz, ezért, mivel az jobb vezető mint a föld, áthalad rajta, de legfőképpen az izmokon és a szívén. Gondolom a többi már egyértelmű.

A fidesz székházba miért nem csap bele az istennyila??

Ha a villám isten nyila, a templom pedig isten háza, minek a templomra villámhárító? Vagy annyira hülye, hogy telibe veri saját házát?

Nem értem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@eugen4402: Tehát ha felszarvaznak földeltessem le(el) magam???
eugen4402
@Szókrakész: A világért se...! Azt hagyjuk a történet végére. Most engedd meg, ezt komolyan gondolom, hogy ezek közül a szerencsétlen állatok közül is sokkal kevesebb esett volna áldozatul, ha nem engedelmeskednek az ősi ösztönnek, mely szerint viharban félni kell, és szorosan össze kell bújni a társakkal. Átázott testükkel a legjobb vezetők voltak a becsapódó villámoknak.
Ha külön-külön ácsorogtak volna, sokkal kevesebb veszteséggel megúszhatják...
Szókrakész
@eugen4402: A politikai élet detto.
Az akolmeleg.

Ezért nem szabad vegyülni.
eugen4402
@Szókrakész: Bevallom, akárkinek nem írtam volna ezt a választ... Biztos voltam benne, hogy "érzed" az áthallást.
Equus
én tudom, mi történt. Ha nem mondjátok el senkinek, nektek megsúgom: tömjénzsóti, udvari fővadász a péterfillérekből vásárolt egy aranyból készült vadászpuskát és kipróbálta. Az nem igaz, h a TEK új tömegoszlató módszere került kipróbálásra és az sem, hogy a nyugdíjas összejövetelek befejezésére próbáltak ki új okosságot Nemzettemető tezsvérék.
eugen4402
@Equus: Nahát, erre nem számítottam... Kösz, hogy megvilágosítottad elmémet, mert így már kezdenek összeállni a mozaikdarabkák... Szóval arany vadászpuska bejárató túrát rendezett az álpap Norvégiába? Akkor azt a 200 ezer Remington Golden Saber lőszert is ahhoz rendelhették. Bár abból egy is is elég, mert "okos lőszer", addig cikázik, ameddig célpontot talál magának, szóval jól el kell bújni előle... :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.