Élesen fogalmazott Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter szerdán az ORF-Radio műsorában, amikor közölte:

Ausztria az Európai Bíróságot is bevonja a Magyarországgal folytatott menekültvitába, mert ha egy tagállam folyamatosan megszegi a közös szabályokat, akkor számolnia kell annak következményeivel.

Az osztrák kormány azért kéri számon a magyar hatóságokat, mert a dublini egyezmény értelmében minden menedékkérőnek ott kellene benyújtania a kérelmét, ahol először lépett az Európai Unió területére.

Ha pedig egy másik tagállamban őrizetbe veszik, akkor az első belépési hely szerinti országba küldenék vissza. Ez jelenleg nem nagyon működik. Sobotka szerint Magyarország nem hajlandó visszafogadni a menekülteket.

Az osztrák kormány korábban megállapított egy felső határt az évente befogadható menekültek számáról. Ennek értelmében, ha az Ausztriába érkezők száma átlépi a 37 500-at, akkor rendkívüli állapotot hirdetnek, és mindenkit visszafordítanak a határról.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Takarodjanak már! Nem nálunk léptek az EU területére!
nomercim
@Bringás: "Az Európai Bíróság egyik ítéletének értelmében Görögországot felmentették a dublini egyezmény teljesítése alól, mert egy vizsgálat során megállapították, hogy az országban nem tudnak emberhez méltó körülményeket biztosítani az oda érkező menekülteknek. Ennek értelmében Görögországba akkor sem lehet menekülteket visszaküldeni, ha ott lépték át először az uniós határt."
kopacsijanos
Mit szólnának a hülye osztrákok mi meg bepereljük a 400 éves kirablásért? Hány ember halt is meg az ő bitangságuk mit!!Minden ország beperli őket akkor nem lesz [ csehek ,lengyelek magyarok ,horvátok. stb.. ausztria annyit fizethetnek sőt az életüket is adhatják az is kevés lesz! Annak köszönhetik hogy ők olyan jól élnek hogy a környező országokat kirabolták!!!
cikicakk55
Pont az Osztrákok és a Németek ítéltek el bennünket azért,mert itt szerintük" embertelen "körülmények közt kell kivárniuk,még döntenek a sorsukról.Ha embertelenül bánunk velük,akkor mi sem vagyunk alkalmasak arra,hogy ide toloncolják vissza a náluk renitenskedő migriket.Kvótát is akarnak,mert a tavaly óta már átutaztatott,vagy átszökött migriket is ide toloncolnák vissza! Még is minek tartják Magyarországot? Ősember raktárnak? A mi asszonyainkat lehet erőszakolgatni? A mi gazdáink kertjét,gazdaságát nyugodtan ledarálhatják,mert Ők éhesek? Nálunk nyugodtan ki lehet dobni az egyedül élő 3 gyermekes anyát az utcára,saját házából,mert a migrik fáznak? Gondolkozzanak már egy kicsit! A Szerbek sem veszik vissza őket.Sőt saját hazájuk sem veszi vissza őket,pedig a legtöbben nem is háborús országból jöttek.Az a baj sógorok,hogy nem akarnak dolgozni a szegény szerencsétlenek? Hát szar ügy! Ide egyet sem vissza,jó? Küldjétek őket Muttihoz,Ő hívta meg őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.